Két keréken a természetben

2022.06.10. 09:34

Kerékpáros túranappal avatják fel az új nagyhegyesi kerékpárutat

A község önkormányzata 700 millió forint vissza nem térítendő, 100 százalékos intenzitású támogatást nyert el a Széchenyi 2020 programban bicikliút létesítésére.

Forrás: MW-archív

Csaknem 7 kilométer hosszan, a nagyhegyesi körforgalom és Látókép között épült kerékpárút, ugyanakkor a projekt részeként kötelező, a kerékpáros-közlekedést népszerűsítő és közlekedésbiztonsági célú szemléletformáló kampányt is megvalósít a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (HBMFÜ). 

– Számos kerékpáros-szabályozás, ösztönzőprogram és infrastrukturális fejlesztés mellett fontos a különböző célcsoportok informálása és motiválása a hatékony kommunikáció révén, mely legközvetlenebb módon talán tematikus rendezvények, események szervezésén keresztül valósítható meg – mondta lapunknak Korbeák György, az ügynökség ügyvezetője. Hozzátette, a kerékpár a napi közlekedésen túl alkalmas sportolásra, kikapcsolódásra, de akár játékra és extrém trükkökre is. 

– A fejlesztés által megvalósuló kerékpárút használatával várhatóan csökken a személygépjármű-forgalom, amely nemcsak a zajszintet és a kibocsátott szén-dioxid mennyiségét csökkenti, de a baleseti kockázat mértéke is kedvezőbb lehet, s ez összességében az életminőség javulását eredményezheti. A meglévő kerékpárutak és a jelen felhívásra benyújtott pályázat eredményeként komplex kerékpárút-hálózat alakulhat ki a térségben – mutatott rá. 

Izgalmas programokkal 

A szemléletformálás érdekében szervezett kerékpártúra Nagyhegyesről indul szombaton 9 óra 30 perckor az új útszakasz végpontjáig, majd 11 órakor a résztvevők közösen visszatekernek a településre, ahol számos kísérőprogrammal készülnek a szervezők. Lesz többek között kerékpáros-bemutató, ügyességi pálya és reflexjáték. 

KD 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában