Belső és külső eladótér is lesz

2022.04.09. 17:24

Előny árusnak és vásárlónak: vadonatúj piac épül Csegén

A piacfejlesztés nem csak egy adott településnek és az ottani közösségnek kedvező.

A beruházás látványtervei is azt tükrözik, hogy modern piac ékesíti majd a város központját | Forrás: önkormányzat

Több mint 101 millió forint támogatást nyert a tiszacsegei önkormányzat a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt „Helyi termék­értékesítést szolgáló piacok infrastrukturális és eszközfejlesztése” pályázatán. A támogatási összegből modern, mai kornak megfelelő piaccsarnok épülhet a település centrumában. Megkeresésünkre Szeli Zoltán polgármester elmondta, a támogatási összeget megkapta az önkormányzat, és elindította a szükséges eljárási folyamatokat. 


Jelenleg egy régi, talán a múlt század hatvanas éveiben felhúzott épületben árulnak a kereskedők Tiszacsegén. Ezt a piacot nem tudná az önkormányzat felújítani, ezért helyette teljesen újat hoznak létre. A település első embere érdeklődésünkre arról tájékoztatott, hogy a korszerűbb piacon belső és külső eladótér is lesz, az épületben pedig – a mozgáskorlátozottak számára külön – szociális helyiséget alakítanak ki. 

 

Talán vonzóbbá is válnak


A megyében folyamatosan megújulnak régi és épülnek új piacok – erről már korábbi cikkünkben is beszámoltunk. A fejlesztések nem csak a helybélieknek kedveznek: sok esetben egy adott település környezete is kihasználja a korszerű, nagyobb választékot nyújtó lehetőségeket.

Tiszacsegén a most is működő piacot leginkább csak a helyiek veszik igénybe, a kisebb településektől távol eső város vezetősége azonban abban bízik, hogy a fejlesztéssel vonzóbbá és egyúttal látogatottabbá is válik a térségben.

De nemcsak a messzebbről érkező árusok és vásárlók megjelenésében reménykednek, hanem abban is, hogy a helyi termelők piacra viszik a – helyi értéket képviselő – portékáikat. 


Azt is megtudtuk, hogy ehhez a fejlesztéshez szorosan kapcsolódik egy másik, a település által már megpályázott beruházás. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) Élhető települések kiírására benyújtotta igényét a város vezetősége, s ha ez sikeresen zárul, akkor a centrumban, a tiszafüredi elágazásnál található parkolóból közösségi teret alakítanának ki, az utcán mind a két oldalon korszerűsítenék a járdákat. Az új piac is ezen a helyszínen épül meg. – Úgy gondolom, ha sikeres a pályázatunk, akkor szép, látványos teret tudnánk kialakítani – mondta a polgármester.

 

BBI 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában