Közgyűlés

2022.02.02. 13:35

Két hétre zárnak be a nevelési intézmények Tégláson

Állami tulajdonú ingatlanok ingyenes megszerzésével segítenék a helyi közösségeket.

Július utolsó, valamint augusztus első hetében tart zárva a városi óvoda

Forrás: Téglás Önkormányzata

Többek között döntöttek a szennyvíz begyűjtéséről szóló rendelet módosításáról, a polgármesteri és alpolgármesteri illetmények mértékéről, valamint a bölcsődei és óvodai nyári zárvatartásokról is Téglás képviselő-testületének legutóbbi ülésén. 

 

A testület elfogadta a polgármesteri tájékoztatót a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az elmúlt testületi ülés óta történt fontosabb intézkedésekről. Döntés született a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatási rendelet módosításáról, valamint a közszolgáltatási szerződés módosításáról. A közszolgáltatást az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. üzemeltető biztosítja a továbbiakban. 

 

A képviselők elfogadták, hogy a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ a II. Rákóczi Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felvételi körzetét a 2022–2023-as tanévre Téglás közigazgatási területében állapítsa meg. A Téglási Bölcsőde és a Bárczay Anna Városi Óvoda intézményei idén július 25. és augusztus 5. között tartanak zárva a nyári tanszünet alatt. 

 

A képviselő-testület Szabó Csaba polgármester idei illetményét havi bruttó 845 ezer forintban, költségtérítését havi bruttó 126 ezer 750 forintban állapította meg. Szegedi Attila főállású alpolgármester alapdíja ez évtől havi bruttó 600 ezer forintra, költségtérítése havi bruttó 90 ezer forintra módosul. Kolompár László társadalmi megbízatású alpolgármestert bruttó 260 ezer forint tiszteletdíj és bruttó 39 ezer forint költségtérítés illeti meg ez évtől. 

 

A fentiek mellett döntöttek állami tulajdonú ingatlanok ingyenes megszerzéséről, melyeket a tervek szerint a helyi civil szervezetek, közösségek elhelyezésére, valamint szolgálati lakásként hasznosítanak. 

 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában