minőségi munka folyik

2021.11.23. 12:25

A gyógyszerészeti és egészségügyi fejlesztésre koncentrál a Pharmapolis konferenciája

Kétnapos nemzetközi konferenciát tart a Pharmapolis Klaszter a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) és az Enterprise Europe Network Debrecenben. Az előadók élőben és online kapcsolódnak be a rendezvényre.

Fotó: Czinege Melinda

 

Skultéti Éva | Fotó: Czinege Melinda

– A Pharmapolis Debreceni Innovatív Gyógyszeripari Klaszter 2008-ban alakult, és az elmúlt 13 évben nagyon sok eredményt ért el nemzetközi partnereivel együtt. A mai és a holnapi napon nagyon fontos tudományos és gazdaságfejlesztési témákról lesz szó – mondta lapunk érdeklődésére Skultéti Éva ügyvezető november 23-án, az esemény hivatalos megnyitóját követően. Mint elmondta, a konferenciát azért kezdték korai időpontban, hogy a világ más országaiból becsatlakozó előadók és érdeklődők egy viszonylag kedvező időpontban tudják követni az eseményeket.

Mint kifejtette, az első előadó a walesi származású Ifor Ffowcs-Williams volt, aki Új-Zélandról jelentkezett be. Ő a világ egyik legjobb klaszterszakértője, aki a nemzetközi együttműködések lehetőségeibe vezette be a hallgatóságát. – A keddi napon hallani fogunk arról, hogy mi történt a klaszter elmúlt 13 évében, melyek azok az eredmények, amelyek születtek. Szerda délelőtt pedig lesz egy úgynevezett sikernap, amikor beszámolunk majd arról, hogy milyen termékek, szolgáltatások jöttek létre ez alatt az időszak alatt, és neves előadók, klaszterszakértők ismertetik mindazokat a tudományos eredményeket, amelyeket elértek – ismertette.

Fotó: Czinege Melinda

Kiemelte, hogy az egyik legnagyobb szakmai támogatójuk a Pénzügyminisztérium, amelynek képviseletében Keller Péter főosztályvezető ezen a rendezvényen mutatja be a magyar klaszterstratégiát. – Azt gondolom, hogy ágazatspecifikusan és attól függetlenül is nagyon fontos az, hogy együttműködjenek a vállalkozások, és a klaszter ehhez egy nagyon jó keretet ad, hiszen Magyarországon lehetőség van arra, hogy a klasztereket akkreditáltassák, azaz olyan követelmények elé állítsák, amelyek garanciát jelentenek arra, hogy minőségi munka folyik az adott klaszterben – hangsúlyozta Skultéti Éva. Hozzátette, a gyógyszeripari klaszter tagjai között szerepelnek debreceni vállalkozások, önkormányzati cégek, a Debreceni Egyetem és számos megyén kívüli kis- és középvállalat is.

A két nap alatt 13 országból összesen 30 vállalkozás folytat majd üzleti tárgyalásokat online és offline formában egyaránt. Többek között nagy-britanniai, ciprusi, egyiptomi és izraeli érdeklődők bekapcsolódnak.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában