kitüntetéseket adtak át

2021.09.01. 10:42

Az elődök áldozatos munkája is hozzájárult Sáp fejlődéséhez

Bensőséges ünnepségen mondott köszönetet Sáp mostani vezetése az elmúlt évtizedek fejlesztéseiért.

Fotó: Sápi Községháza

„30 év Sáp életében” címmel ünnepi összejövetelt tartott a település önkormányzata a Bojtor Imre Művelődési Házban a minap. Az alkalomhoz illően feldíszített nagyteremben ott volt Bodó Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár, Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője, Bulcsu László, a megyei közgyűlés alelnöke, valamint a környező települések vezetői közül többen.

A polgármesterként ötödik ciklusát töltő Karacs Imre köszöntőjében átfogó képet adott Sáp elmúlt három évtizedének fejlődéséről. Ezek közül kiemelte, hogy a településén a közoktatás színvonala, az intézmény felszereltsége elérte a XXI. század színvonalát, továbbá a falujában élők komfortérzete immár semmiben sem különbözik az ország más részein, hasonló nagyságú falvakban élők komfortérzetétől. A jövőről szólva elmondta: mostanra a polgármesteri hivatal kivételével Sáp minden középülete megújult, és bízik benne, hogy a községháza és annak felszereltsége is sorra kerülhet hamarosan.

Fotó: Sápi Községháza

– A közösség mindazoknak az embereknek, akik az adott településért dolgoztak, sokszor akkor alig észrevehető módon tették a dolgukat, fontos, hogy kellő időben, kellő színvonalon és minőségben tudjon köszönetet mondani, munkájukat elismerni. Hiszen a jelenlegi eredményeket nem lehetett volna elérni az előttünk járók áldozatos munkája nélkül – tért rá a települési önkormányzat képviselő-testülete által odaítélt díjak átadására Karacs Imre.

Mondatának súlyt adott az a tény, hogy Sáp korábbi, és néhány jelenlegi vezetője is az elismertek között szerepelt.

A múlt és jelen találkozása

A település támogatásáért járó, Sáp Községért Címet többen is átvehettek. Kiss Albert és családja több évtizede nagyvonalúan és önzetlenül támogatja Sáp kulturális tevékenységét. Kaszás Lajos díszpolgár vezette a sportéletet, volt tanácstag, aktív részese volt a rendszerváltásnak, a község önállóvá válásának, 1990-től 2002-ig polgármesterként szolgálta szülőfaluját. Posztumusz Sáp Községért címet adományozott Kerékgyártó Zoltánnak, aki egész életében elkötelezetten szolgálta szülőfaluját, 1990-től 2000-ig alpolgármester volt. Körtvélyesi Géza 1998-ban került a képviselő-testületbe, és 2000-től 2010-ig alpolgármesterként is tevékenykedett. Kállai Árpád 1994-től 1998-ig önkormányzati képviselő volt, de közéleti tevékenysége nyugdíjba vonulása után teljesedett ki, amikor 2010-től 2013-ig alpolgármesteri tisztséget töltött be. Nagy Gyula Jenő fiatalon, 2002-től önkormányzati képviselő, 2013-tól alpolgármestere Sápnak. Tóth Jánosné pénzügyesként kezdte, most jegyzőként dolgozik a polgármesteri hivatalban. Dr. Ábrahám János Sáp háziorvosa 2004-től. Véghné Balogh Éva 1980-tól nyugdíjba vonulásáig a sápi óvodában dolgozott, 1989-től vezetőként.

Dr. Vitányi István veszi át az elismerést | Fotó: Sápi Községháza

Pro Urbe díjban részesült Őzse László Tibor, aki a családja mezőgazdasági vállalkozásában tevékenykedőként maradandó munkát végzett a falu fejlesztésében, gazdasági és kulturális életében. Jelenleg 12 sápi család munkáját és megélhetését biztosítják, de a faluból sokan vállalnak cégükben alkalmi munkát. Dr. Vitányi István 1998 óta a térség országgyűlési képviselője. A politikai élet aktív és elkötelezett vezetőjévé vált. 41 település tartozik választókerületébe. 2014-ben Sáp átkerült a Hajdú-Bihar 4. számú választókörzetébe, így a falu is részese lehet tevékenységének. Lobbizik a térségért, ezen belül Sápért is.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában