új funkció

2021.08.22. 08:03

Kaszálóból alakítják ki Monostorpályi közösségi terét

Az egészségház mögött található terület mindenkinek könnyen és biztonságosan megközelíthető.

Monostorpályi életképek

Fotó: Kovács Péter

A falu szívében található, kihasználatlan füves területnek álmodott új funkciót a település vezetősége. Az egykori kaszálóterület a jövőben közösségi térként működhet: piac, vásár- és rendezvénytér lesz.

– Ezen a területen kötött agyagos talaj van, nem jók az adottságok termesztésre. A közösségi térnek azonban kiváló lehetne. A falunap mindig a sportpályán volt eddig, viszont oda az idősek nehezen vagy egyáltalán nem tudnak kimenni. Ez a terület a falu közepén van, az orvosi rendelő mögött, bárki számára elérhető távolságban. Építenénk egy állandó színpadot, de betonozni nem szeretnénk, éppen csak annyi területet fedtünk le, ahová a közfoglalkoztatottak által készített faházak kerültek. A döntésnek egyebek mellett oka az is, hogy közvetlenül a kaszáló mellett van az egyház arborétuma, így betonozás helyett szeretnénk a területet inkább tovább fásítani, padokat telepítenénk, és idővel talán egy teljes sétányt kialakítanánk – sorolta Szabó József polgármester.

Az egészségház mögötti területen nemrégen pályázati forrásból új játszóteret alakítottak ki: most már egyebek mellett mászóka, csúszda, homokozó várja a gyerekeket. A polgármester azt mondta, jelenleg nem éri elegendő árnyék a játszóteret, de már több fát telepítettek annak érdekében, hogy a jövőben ne melegedjenek fel idő előtt az eszközök, és a gyerekek akár a legmelegebb órákban is használhassák a játékokat.

A tervek szerint a játszótér mellé kondiparkot is telepítenek.

BBI

Borítókép: Guta Zsófia és Bódi Boglárka a település játszóterén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában