Campus Fesztivál 2021

2021.07.25. 13:06

Véget ért a Campus Fesztivál

Megkérdeztük, milyen élményekkel gazdagodtak a résztvevők, és megnéztük, vajon ők mit hagytak maguk után Debrecenben.

Mit hagytunk a Campuson magunk után?

Fotó: Kovács Péter

Vasárnap éjjel még dübörgött a cívisvárosi könnyűzenei fesztivál: az utolsó estét mindenki maximálisan szerette volna kiélvezni. A színpadok előtt tömegek mozogtak együtt, de hosszú sorok kígyóztak a finom falatokat kínáló standok előtt is. Az ország első nagy zenei fesztiváljának utolsó estéje tényleg a szabadságról szólt.

Néhány órával később azonban már a színpadokat szedték szét a szakemberek. A fesztivál területén tettünk még búcsúkört. Nagy munkában voltak a standok képviselői, de meglepetésünkre, már délelőtt rendezett környezet fogadott bennünket. Szedték a sátorfájukat mindazok is, akik néhány napra a Nagyerdő szívébe költöztek: vasárnap reggel nekik is búcsút kellett intenünk az idei Campus Fesztiválnak.

Azok, akik szerda délután nagy hévvel állították sátraikat a kempingben, most, vasárnap reggel már fáradt, erőtlen léptekkel és kevésbé gondosan összepakolt csomagokkal távoztak a kempingből. A fiatalok, bár már alig álltak a lábukon, mégis megálltak velünk beszélgetni egy-egy szóra. Többen azt mondták, hogy nagyon jól jött nekik a sátor, hiszen napközben több alkalommal pihentek meg a kemping területén azért, hogy az esti koncerteket végig tudják bulizni. Mások annak örültek, hogy – bár szerintük a korábbi évekhez képest kevesebben voltak a fesztiválon – nagyszerű barátokra leltek az átmeneti szálláshelyük közelében.

Figyeltek a környezetre

– Egy év után igazán jó volt kikapcsolódni és bulizni. Most először voltam itt, nem is tudtam, valójában mire számítsak. Végül csak jó élményekkel gazdagodtam. Féltem, hogy túl zsúfolt lesz a kemping, és nem fogunk elférni, de nagyon kényelmes volt. A felszereltséggel is nagyon elégedett vagyok, mert ahhoz képest, hogy a mosdókat milyen sokan használtuk, teljesen tiszta és igényes volt. Amikor megérkeztünk, ápolt környezet várt minket, így most, hogy össze kell pakolni, figyelek arra is, hogy rendet hagyjak magam után – mondta el a Naplónak Muróczki Csenge.

„A lelkünk egy darabját itt hagyjuk, de a szemetünket eltakarítjuk magunk után”

– osztotta meg Jaskó Bence, aki barátaival együtt Budapestről most először látogatott el a cívisvárosi fesztiválra. – Fergeteges volt, és az, hogy a Nagyerdőben lakhattunk néhány napig a szabad ég alatt, külön élmény számunkra. Nagyon hangulatos volt ez a fesztivál, biztosan visszajövünk még – tette hozzá.

– A sátorozás mellett döntöttünk, de így alig tudtunk pihenni. Éjjel nagyon hideg volt, viszont már korán reggelre nagyon meleg. A zene is hangos volt, ezért alvásra nem sok esélyünk volt – osztotta meg tapasztalatait Oláh Fanni és Remenyik Olivér, akik még ennek ellenére is azt állítják, legközelebb ugyanígy, sátorral fognak fesztiválra indulni.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában