Hírmorzsák

2020.12.10. 13:10

Friss zöldség és Mikulás-csomag is jutott decemberben

Rövid híreink Hajdú-Bihar megye kistelepüléseiről.

Fotó: Kerekes-Bíró Éva

Friss zöldség december közepén

Újhagymát és friss piros retket szállítanak be a téglási közkonyhára a napokban, a városi kertészet fóliasátrából. Odafigyeléssel, jól szervezett termesztéssel még december második hetében is tápláló friss zöldséget tudnak biztosítani a helyi konyha számára. A gyerekeknek és az idősebbeknek egyaránt nagyon fontos a friss zöldség fogyasztása – adta hírül tudósítónk, Kerekes-Bíró Éva.

Sokan kaptak mikuláscsomagot

A Balog Kálmán vezette Bagaméri Roma Hagyományőrző és Kulturális Egyesület Mikulás-napi ajándékcsomaggal kedveskedett több mint száz gyermeknek. A kicsik Nagy Zoltánné vezető óvónő szervezésében, a járványra tekintettel, fokozott biztonsági intézkedések betartása mellett kapták meg a csomagokat a minap.

Egészen más most az idei advent

A koronavírus-járvány miatt nem a szokásos módon tartja meg év végi ünnepi eseményeit Biharkeresztes önkormányzata, intézményei. Az adventi gyertyagyújtás az online térbe került, és az időseket is ilyen módon köszöntötték. A szereplést vállalók a saját intézményükben, az egészségügyi szabályok betartásával mutatták be a műsorukat, amelyről elkészült a helyi tévé felvétele. Ez tekinthető meg az internetes csatornán. Az ünnepi hangulatot a város díszkivilágítása, továbbá a szakképzési centrum diákjai és tanárai által készített adventi koszorú jelképezi az idén Biharkeresztesen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában