Hírmorzsák

2020.11.09. 11:20

Csöndes templombúcsú és programdús egészségnap

Létavértesen az iskolások az egészséges életmód kritériumaival ismerkedtek, Nyíradonyban idén szerényebb keretek között tartottak búcsút.

Fotó: Molnár Csilla

Visszafogott volt a templombúcsú

Szent Mihály, Szent Gábor főangyal és a többi mennyei erők ünnepét megtisztelvén vasárnap templombúcsúra gyűltek össze a hívek a nyíradonyi görögkatolikus templomban.

Fotó: Molnár Csilla

A szertartást Tatai Zoltán nyíracsádi segédlelkész, Papp Miklós parókus, Szikora József iskolalelkész és Szaplonczay Márk diakónus végezte. A liturgián Tasó László országgyűlési képviselő és Tasó Béla, Nyíradony város polgármestere is részt vett.

Fotó: Molnár Csilla

Az ünnep a járványügyi helyzetre való tekintettel az előző évekhez képest sokkal visszafogottabb módon valósult meg. A mise utáni körmenetet követően, a pápai himnusz és nemzeti imádságunk eléneklése után idén elmaradt a szeretetvendégség – adta hírül Molnár Csilla, a Napló tudósítója.

Egészséges életmód, testmozgás

Az egészséges táplálkozás és a testmozgás népszerűsítésére egész napos programot szervezett a Létavértesi Irinyi János Általános Iskola november 6-án. A tanulók az egészséges életmóddal kapcsolatos ismeretterjesztő filmeket néztek meg, kézműveskedtek, sportoltak, gyümölcssalátát, turmixokat készítettek. Minden osztály gofrit sütött, amelyhez teljes kiőrlésű lisztet, bio lekvárt és mézet használtak.

Fotó: A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola archívuma

A jó hangulatú kezdeményezést a városi önkormányzat is támogatta – jelentette a Napló külsős munkatársa, Turóczi Barnabás.

Borítókép: A nyíracsádi templombúcsú

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában