fotókkal

2020.10.28. 12:55

Folytatják a járdafelújításokat Debrecenben, a Derék utcán kezdődött a munka

Újabb 18 helyszínen végez járdafelújítási munkálatokat a debreceni önkormányzat.

20201028 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló Sajtótájékoztató az elkezdődő járdafelújítási program második üteméről Debrecenben.

Fotó: Matey István

A Derék utca 70. előtti területtel kezdődött a járdafelújítási program második üteme Debrecenben, október 27-én.

A cívisvárosban több száz kilométernyi járdaszakasz van jelenleg, ezeknek a nagyja több mint harmincéves. Nagy részük elöregedett, és nem olyan minőségű, mint régen volt. – Nem lehet már a járdákon balesetmentesen közlekedni, mivel valamelyik lesüllyedt, valamelyik felpúposodott a fák gyökerétől, de most folytatódnak a járdafelújítások – nyilatkozta Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő. – Debrecennek nagyon fontos minden lakosa, kiemelten az idősek, a fogyatékkal élők, valamint azok a családok, akik babakocsit tolnak, hiszen számukra a járdának egészen más minősége kell, hogy legyen, ezért akadálymentesített utakra van szükség.

„Az elmúlt öt évben 255 millió forintot költött az önkormányzat járdafelújításra. Idén összesen 37 helyszínen sikerült megvalósítani ezeket a fejlesztéseket”

– tette hozzá.

Költségvetési terv

Csaholczi Attila önkormányzati képviselő elmondta, hogy a város 12-es körzetében kezdik a fejlesztést. – Idén két ütemben újítjuk a járdákat. Az elsőben közel negyvenmillió forintot szántunk a folyamatokra, és közel ezernégyszáz méter hosszú szakaszt javítottunk meg. Jelenleg a második ütemben vagyunk, amelynek az első része a Derék utca 70. előtti járdaszakasz. Az idei évben harminckilenc millió forintot fogunk járdafelújításra költeni, és ezer méter hosszúságot fogunk felújítani – osztotta meg Csaholczi Attila.

VKF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában