Hírmorzsák

2020.09.14. 16:09

Faültetés, kötelező maszkhasználat, fertőzésgyanú

Jó és rossz hírekből egyaránt jutott a hét elejére Hajdú-Bihar megyében.

Kötelező a maszkhasználat

Sárrétudvariban csak maszkban lehet belépni a községházára, a művelődési házba és a könyvtárba is. A polgármesteri hivatal munkatársai számára is kötelező a maszkhasználat az ügyintézések ideje alatt – tájékoztatott Kiss Tibor polgármester, akitől azt is megtudhattuk, hogy a településen nincs tudomásuk koronavírus-fertőzöttről.

Fotó: Facebook / Szólláth Tibor

Fát ültettek a tavaly születetteknek

Ünnepélyes keretek között ültették el a Ligetben az előző esztendőben született hajdúnánási gyermekek fáit a szülőkkel karöltve – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">adta hírül közösségi oldalán Szólláth Tibor. A polgármester bízik benne, hogy az édesanyák és édesapák a szimbolikusan elültetett facsemetéket ugyanúgy nevelgetik majd, ahogy gyermekeiket is terelgetik, szeretgetik.

Ismét fertőtlenítik a közterületeket

Az elmúlt napokban újra elkezdődött a fertőtlenítés Hajdúsámson forgalmasabb közterületi szakaszain. Sajnos elérkeztünk a pandémia második szakaszához, egyre több a megbetegedés országos és megyei szinten is, ezért a fertőzés megakadályozása érdekében fertőtlenítünk – tájékoztatott Antal Szabolcs, a város polgármestere.

Szünetel a személyes ügyintézés

A polgármesteri hivatalban van egy koronavírus-gyanús személy – adta hírül közösségi oldalán Szabó József, Monostorpályi polgármestere. A megelőzés és az esetleges továbbfertőzés megakadályozása miatt a hivatalban bizonytalan ideig szünetel a személyes ügyfélfogadás. Az ügyeket elektronikus formában intézik, de papíralapon is van lehetőség eljuttatni a beadványokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában