Közlekedés

2020.04.30. 08:28

Útszűkületek és forgalomkorlátozások Debrecenben

Mutatjuk, merre kell útszűkülettel és forgalomkorlátozással számolniuk a cívisvárosban közlekedőknek.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Továbbra is zajlik zajlik Debrecen belvárosának innovatív rekonstrukciója, a Dósa nádor tér rendezése és a gyalogos övezet kiterjesztése. A környékbeli utakon folynak a munkálatok, ami forgalomkorlátozással, útlezárással jár. Emiatt a Dósa nádor téren, a Sas utcában, a Városház utcában, valamint a Csapó utca Dósa nádor tér és Vár utca közötti szakaszán minden gépjármű forgalma és várakozása tilos, továbbá a Liszt Ferenc utca mindkét oldalán megállási tilalom van érvényben.

Ezzel párhuzamosan folytatódik Debrecen zöldterületi rekonstrukciója a Déri téren. Előreláthatólag június 23-ig a Déri Múzeum keleti és nyugati oldalán minden gépjármű forgalma és várakozása tilos! A Perényi utca Déri tér felőli végét lezárták, az utcába a Füvészkert utca irányából lehet behajtani, illetve ebbe az irányba lehet kihajtani is.

Úton zajló hibaelhárítási munkálatok miatt útszűkülettel és forgalomkorlátozással kell számolniuk az arra közlekedőknek május 6-án a Szent Anna utca 56-58. szám előtt. Ugyanezen a napon hasonló közlekedési körülmények várhatók a Kishegyesi út és a Pósa utca kereszteződésben, valamint a Bessenyei utca 19. szám előtt.

Út- és közműépítés miatt a következő helyszíneken és időpontokban várható útszűkület, valamint ideiglenes forgalomkorlátozás:

  • Könyvkötő utca: június 4.
  • Köntösgát sor: szeptember 11.
  • Jedlik Ányos utca: június 15.
  • Útszűkülettel és forgalomokorlátozással járó útépítési folyamatok kezdődnek továbbá:

  • Gohér utca, Lilla köz: június 2.
  • Nádsíp utca: június 2.
  • Futó utca: augusztus 18.
  • Vályi Nagy Tibor utca, Kőrösi Csoma Sándor utca, Hetényi János utca, Zólyom utca, Kard utca, Apafája utca: szeptember 30.
  • Kerékpárút kivitelezési munkálatai miatt a Pallagi út Móricz Zsigmond utca – TEVA gazdasági bejárat közötti szakaszán is számolni kell útszűkülettel, forgalomkorlátozással. A munkálatok előreláthatólag október 15-én fejeződnek be.

    A keleti városrész csomópont-átépítése várhatóan augusztus 4-én fejeződik be. A Szabó Kálmán utca – Galamb utca – Gizella utca – Vécsey utca találkozásánál folyó munkálatok szintén korlátozzák a közlekedést.

    Nagycsere és Haláp területén ivóvízvezeték építése zajlik, június 30-áig ezeken a területeken szintén forgalomkorlátozás várható.

    Mindezek mellett Debrecen egész területén folyamatosan kátyúznak a szakemberek.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában