igehirdetés

2020.04.12. 11:15

Élmény, ünnep, remény

„Ezekben a napokban különösen is nagy szükség van az erőre, ami a feltámadt Jézusból sugárzik.”

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke ünnepi igehirdetését vasárnap a Debreceni Református Nagytemplomban tartotta.

„Ha csak ebben az életben reménykedünk a Krisztusban, minden embernél nyomorultabbak vagyunk. Ámde Krisztus feltámadt a halottak közül, mint az elhunytak zsengéje. Mert ember által van a halál, ember által van a halottak feltámadása is. Mert ahogyan Ádámban mindnyájan meghalnak, úgy a Krisztusban is mindnyájan életre kelnek, mindenki a maga rendje szerint. Első zsengeként támadt fel Krisztus, azután az ő eljövetelekor következnek azok, akik a Krisztusé. Azután jön a vég, amikor átadja az uralmat az Istennek és atyának, amikor eltöröl minden fejedelemséget, minden hatalmat, és erőt. Mert addig kell uralkodnia, míg lába alá nem veti valamennyi ellenségét, mint utolsó ellenség töröltetik el, a halál.” – idézte a Bibliából.

– Magasztalunk Örökkévaló Isten, Drága Mennyei Atyánk, hogy Jézust Krisztust nem hagytad halálban, hanem feltámasztottad őt örök dicsőségre, s ezzel nekünk győzelmet szereztél, bűn és halál felett. Köszönjük, hogy a golgotai kereszt után elhoztad az örök élet reménységét. Nagy szükségünk van az erőre, ami a feltámadt Jézusból sugárzik felénk, mert ezekben a napokban különösen is nagy bizonytalanság vett erőt a világban. A járványtól való félelem ott van sokak szívében, a járvány híreit figyeljük, de szükségünk van most egy másik hírre, amit te mondasz el nekünk ezen az ünnepen. Ez a világ kimondva, vagy kimondatlanul várja, hogy legyen húsvéti élménye, ünnepe, talán nem is mindenki tudja, igazából rád van szükségük – mondta.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában