koronavírus

2020.03.09. 12:55

Debreceni rendezvényeket fújtak le a koronavírus miatt

Ebben az évben nem rendezik meg az Érszűkület Napot, melynek debreceni helyszíne is lett volna. Az MTA DAB Klub e havi programjai is elmaradnak.

A kiszámíthatatlan járványügyi helyzet miatt a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság vezetősége úgy döntött, hogy az idei évben nem rendezi meg az eredetileg március 19-re tervezett Érszűkület Napot, tudatták a szervezők.

A rendezvényt – melynek célja, hogy felhívja a magyar lakosság figyelmét a perifériás verőérbetegség veszélyeire – immár hetedik alkalommal tartották volna meg. Az országos programsorozat debreceni helyszínéül előzetesen a Péterfia utca plázát jelölték ki.

A DAB Klub sem kockáztat

A koronavírus-betegség a napokban Magyarországon való megjelenése miatt a járványügyi kockázatok mérséklése céljából az MTA DAB Klub márciusi rendezvényei elmaradnak, közölte az MTA Debreceni Területi Bizottság Titkársága.

Az érintett rendezvények a következők:

2020. március 11. (szerda) 15.00: Dr. Kapusz Nándorral, az egykori DOTE egyetemi főtitkárával prof. dr. Rácz István beszélget

2020. március 11. (szerda) 17 óra: Domokos Zsuzsanna festőművész „Ihlet és valóság” című kiállítása

2020. március 25. (szerda) 16:30: Galánfi András Kossuth-díjas művész „Mérni a mérhetetlent” című estje

A témába vágó cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában