Helyi közélet

2017.09.15. 14:05

Olvasói levél: Változtatni kell!

Debrecen - <em>A szombati Naplóban Kovács Zsolttól <a href="http://www.haon.hu/nezopont-friss-gps-hoz-jo-levegot/3610391" target="_blank">megjelent jegyzethez</a> kívánok hozzászólni. A jelenlegi, Debrecent elkerülő utat ugyanis nem elsősorban a GPS-ek szoftverfrissítési ideje miatt használják kevesen.</em>

Debrecen - A szombati Naplóban Kovács Zsolttól megjelent jegyzethez kívánok hozzászólni. A jelenlegi, Debrecent elkerülő utat ugyanis nem elsősorban a GPS-ek szoftverfrissítési ideje miatt használják kevesen.

Az elkerülő M35-ös szakasza díjköteles, így sokan inkább a városon keresztül mennek a 4-esen, minthogy megvegyék a megyei matricát. Mielőbb ingyenessé kellene tenni. A teherautók útdíja alacsonyabb, ha a városon keresztül mennek, módosítani kell az útdíj mértékét, a városon keresztüli áthaladás díját viszont a duplájára kell emelni.

Az elkerülő kitáblázása nem egyértelmű, elsősorban azokat téveszti meg, akik távolról jönnek. Hajdúszoboszló felől szinte mindenki egyenesen megy a városba, normális esetben logikus is, hogy egy főút egyenesen megy tovább, nem pedig egy gyenge balra kanyarodó sáv jelzi, hogy merre van az elkerülő. A kitáblázás az M35-ösre irányít, amikor valaki a 4-esen szeretne menni, ez megtévesztő. Ez hatványozottan igaz a nem idevalósi sofőröknél. Hasonló kitáblázással Nagykanizsánál mi is eltévesztenénk az útirányt, mert nem járunk arra minden nap. Ezen sürgősen változtatni kell, akár a csomópont átépítésével is.

Kíváncsi lennék a szakemberek véleményére is, mert így hiába van egy, a 4-est elkerülő utunk, ha alig használják azok, akiknek kellene.

- Barkos Sándor, Debrecen -


[related-post post_id="3610391"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában