Friss GPS hoz jó levegőt

Akt.:
Friss GPS hoz jó levegőt
© Fotó: garmin.com
Folytatódik az M35-ös sztráda építése, sőt meglesz a debreceni repülőteret „autópályásító” 481-es főút is – ahogy olvashatjuk, 2018 első felében. Éppen ideje volt! Mindkettőre nagy szükség van. A 481-es út nemcsak a repülőtérhez teremt közvetlen kapcsolatot, hanem ez lesz a fő „ütőere” a légikikötő mellett egyre jobban terebélyesedő déli ipari parknak is. Kovács Zsolt írása.

Legyen bármennyire is fontos a rövidke főút megléte, a legtöbb ember életminőségében azonban az M35-ös sztráda első ütemének befejezése hozhat érzékelhető, pozitív változást, hiszen ezzel teljes lesz a Debrecent nyugati irányból elkerülő, a legforgalmasabb aszfaltcsíkokat felfűző út.

Valóban érzékelhető lesz a változás? – teheti fel joggal sok debreceni a kérdést, hiszen évek óta megvan a 354-es főút és az M35 utolsó szakasza, ami arra lenne hivatott, hogy a négyes tranzit teher- és személyforgalmát kivigye a belvárosból, ám ez a szerepe vajmi kevéssé érzékelhető. Az ok egyszerű: egy-egy új útszakasznak átlagosan körülbelül öt év kell ahhoz, hogy általánosan szerepeljen a folyamatos haladást segítő navigációs rendszerekben. A 354-es talán már benne van, az M35 pedig talán 2023-ra ott lesz. Joggal adódik a kérdés: hogyan lehetne felgyorsítani a GPS-ek frissítését?

Kovács Zsolt


Javában zajlik az építés Berettyóújfalu alatt (is).
Hajdú-Bihar - A gyorsforgalmi útnak köszönhetően bő két év múlva egy órán belül juthatunk el Debrecenből Nagyváradra. A Debrecen nyugati határa és Berettyóújfalu között készülő M35-ös sztráda első, 5,4 kilométeres szakaszának készültségi szintje jelenleg már 74 százalék – tájékoztatta a hajdú-bih...