Helyi közélet

2017.09.04. 11:44

Hurrá, szeptember!

<em>Köszöntelek, szeptember! Végre felvirradtak első reggeleid. Hétfőtől nyugodtan kereshető telefonon, de akár személyesen is az összes testület, alapítvány, részvénytársaság, vegyes vállalat, kft., bt. és egyéb formáció törzsfőnöke, nagymestere, elnök-vezérigazgatója, ügyvezetője, mert mostantól, aki keres, az talál is.</em> Réti János írása.

Köszöntelek, szeptember! Végre felvirradtak első reggeleid. Hétfőtől nyugodtan kereshető telefonon, de akár személyesen is az összes testület, alapítvány, részvénytársaság, vegyes vállalat, kft., bt. és egyéb formáció törzsfőnöke, nagymestere, elnök-vezérigazgatója, ügyvezetője, mert mostantól, aki keres, az talál is. Réti János írása.

A felelős személyek már egytől egyig ott szürcsölik reggeli kávéikat irodáik előszobáiban, ahol oly előszeretettel várakoztatják a jövevényt. Szóval, már jelen vannak teljes valójukban földi halandók számára is elérhető állapotban, mert megjöttek a Tiszáról, a Balcsiról, Thaiföldről, a Fidzsi-szigetekről, a Bahamákról, ahol természetesen üzleti tárgyalásokat folytattak, méghozzá olyanokat, amilyeneket az ellenségüknek, a konkurenciának sem kívánnak. Hogyisne! Még csak az kéne! Köszöntelek, szeptember. Most már nem halovány és törékeny titkárnők közlik velünk unott egykedvűen – felemelve kecses fejecskéjüket valamelyik szerelmi regényújság lapjaiból –, hogy főnökük (rang a fent említettekből kiválasztandó és behelyettesítendő) nincs június óta, és nem is lesz szeptemberig, legfeljebb hetente egyszer szokott benézni, de azt ő nem tudja, hogy mikor. Szóval, ez már a múlté. Köszöntelek, szeptember. Folyik a focibajnokság, játszanak a színházak és jönnek a diákok is! Fel- és leszállás közben hanyagul, sportos lezserséggel taszajtanak majd félre bennünket az ajtóból, miután már előzőleg oldalba vágtak hátizsákjukkal, amit addig a mellettünk utazó bordái között tartottak. A világ rendeltetésszerűen működik! Így, így kedveskéim, ez mindjárt más, rögtön megvan az utazás bukéja. Át nem adott, meg előre lefoglalt helyekkel, jól kihallható fülhallgatókkal, imitt-amott trágársággal vegyes hangoskodással. Köszöntelek, szeptember. Végre készülhetünk a fűtésre, és a több ezer forintos számlák kifizetésére. A ballonkabátokat meg a dzsekiket is ki kell váltani a patyolatból, hacsak azóta el nem árverezték őket. Hamarosan beragaszthatjuk a nyílászáró szerkezetek nem záródó réseit, de előbb meg kell javítanunk az asszony esernyőjét. Észrevesszük, hogy romlik az első befőtt. Sebaj: alig egy év és mehetünk szabadságra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában