Helyi közélet

2017.04.06. 14:14

Közlekedés, biztonság, verseny

Debrecen - Három járművön is megmutathatták, mennyire ismerik a KRESZ-szabályokat.

Debrecen - Három járművön is megmutathatták, mennyire ismerik a KRESZ-szabályokat.

A Diószegi Sámuel-középiskola adott otthont, és ennek az oktatási intézménynek a csapata nyerte a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa 2017. évi megyei döntőjét. A csütörtöki versenyen a második helyen a Kratochvil-középiskola végzett, míg a harmadik helyet a balmazújvárosi Veres Péter-középiskola diákjai szerezték meg.

A Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett vetélkedőn a középiskolák 3–3 fős csapatai három kategóriában (kerékpáros, moped, személygépkocsis) mérték össze tudásukat.

Valamennyi versenyző a kategóriájának megfelelő KRESZ-tesztlapot töltött ki. Az elméleti forduló mellett a kerékpárosok ügyességi feladatokat hajtottak végre, míg a mopedesek és a személygépkocsival versenyzők a közúti forgalomban mérték össze tudásukat. A kategóriánként legjobb eredményt elért versenyzők képviselik Hajdú-Bihar megye középiskolásait az ebben a hónapban Kaposváron sorra kerülő országos vetélkedőn.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában