Helyi közélet

2016.11.10. 12:22

Jobbik: a Fidesz térfelén pattog a labda

Debrecen - Kőszeghy Csanád Ábel szerint a gazdag migránsokat sem kellene beengedni.

Debrecen - Kőszeghy Csanád Ábel szerint a gazdag migránsokat sem kellene beengedni.

Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni önkormányzati frakciójának vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: továbbra sem értenek egyet a letelepedési kötvények árusításával. Amennyiben a kormány ezt megszünteti, 24 órán belül készek megszavazni a kedden elutasított alkotmánymódosítást – tette hozzá.

Indoklásában arról beszélt, hogy a letelepedési kötvényt vásárlók schengeni tartózkodási engedélyt kapnak, 6 hónap elteltével pedig akár végleg le is telepedhetnek Magyarországon. Ezután az illető a családtagjait is idehozhatja. Az ellenzéki politikus szerint a konstrukció ráadásul veszteséges, több tíz milliárdba kerül a magyar államnak, mivel a kötvény kamataira négyszer annyit költenek, mint ha az ország piaci alapú hitelt venne fel. A letelepedési kötvényeket áruló – a Fideszhez és Rogán Antalhoz köthető – offshore cégek ügyfelenként 28 millió forint profitra tesznek szert, ami ki tudja hová megy – fogalmazott Kőszeghy Csanád Ábel.

Nem ez az igazi indok

Dr. Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője erre úgy reagált, a Jobbik azzal, hogy nem vett részt az alaptörvény módosításáról szóló szavazáson, amellett tette le a voksát, hogy számára Magyarország szuverenitása nem fontos. A letelepedési kötvény a világon általánosan ismert, használt. – Azon lehet vitatkozni, hogy a kibocsátáskori üzleti feltételek évekkel később jónak számítanak-e. Ez a papír 2013. óta létezik, de a Jobbik számára eddig nem volt fontos. Így látszik, hogy csak kifogást kerestek – jelentette ki a kormánypárti politikus.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában