Helyi közélet

2016.03.02. 19:26

Félezer aláírást gyűjtöttek, hogy visszakapják a régi postást

Debrecen - Már az önkormányzati képviselő is azt kéri, helyezzék vissza a régi kézbesítőt.

Debrecen - Már az önkormányzati képviselő is azt kéri, helyezzék vissza a régi kézbesítőt.

Nem csillapodnak a kedélyek a Honvéd utca környékén évtizedekig dolgozó és onnan január közepén egy másik körzetbe helyezett postás ügyében. A Honvéd utca 23. és 25. szám lakóinak ezzel kapcsolatos panaszairól, az emiatt indított ottani aláírásgyűjtésről az előző héten számoltunk be. Azóta kiderült, hogy több hasonló akció is zajlik a környéken. Egyre többen kérik, hogy helyezzék vissza a régi kézbesítőt hozzájuk, mert az azóta arra járó, – egymást váltó – postásokkal sok a probléma. Állítják, például a levelek jelentős része nem oda érkezik, ahová azt küldték, vagy egyáltalán nem jut el a címzetthez. Néha a közüzemi számlák is késve érnek célba.

Tömeges tiltakozás

Lakóközösségünk sajnálattal és megdöbbenéssel értesült arról, hogy a 37 évig körzetünkben lelkiismeretesen, becsületesen és hiba nélkül dolgozó postást más városrészbe helyezték” – így kezdődik az a 282 aláírással támogatott levél, amelyet a Bethlen utca 48–56. számú társasházak közös képviselője írt Rácz Tamásnénak, a Magyar Posta helyi vezetőjének az ügyben. Egyebek mellett így fogalmaz: jelenleg kezd eluralkodni a káosz, a postaládák tetején sorakoznak a levelek, majd mi szétosztjuk egymás között jeligével. A január 20-án keltezett levélre azóta sem kaptak választ – számolt be portálunknak Mészáros Ernő közös képviselő.

A Hajó utcaiak és a korábbi cikkben nem említett más Honvéd utcaiak szintén levelet küldtek a postának. Ők így érvelnek a régi postás, László Zoltán mellett: mindig rendkívül korrekt emberként viselkedett, készséggel teljesítette az esetenkénti soron kívüli kéréseinket, alkalmazkodott hozzánk. „Bízunk benne, és ő jól ismer mindannyiunkat”. Ezt a levelet 185-en írták alá.

A képviselő is támogatja

A tiltakozók megkeresték a körzet önkormányzati képviselőjét is, aki lakossági fórumot tartott az ügy miatt. Dr. Papp Csaba Sándor portálunknak azt mondta: a rendezvényen több aláírásgyűjtő ívet is megmutattak neki, melyeken összesen csaknem 500 aláírás szerepelt. A lakók szerint a postást azért helyezték át a Tócóskertbe, mert nem értékesített annyi biztosítást és sorsjegyet, amennyit elvártak tőle. – Ez nonszensz, nem lenne szabad emiatt valakit így büntetni – jelentette ki Papp Csaba Sándor. Hozzátette, a kezdeményezés mellé áll, és megkeresi a posta illetékesét. Amennyiben helyi szinten nem sikerül eredményt elérnie, kész a fővárosi központnál is eljárni.


Debrecen – Nem értik a Honvéd utcán lakók, hogy a Magyar Posta miért helyezte át másik körzetbe azt a kézbesítőt, aki náluk csaknem negyven évig jól végezte a munkáját. A panaszosok szerint az új postás sokszor nem a megfelelő címzettnek dobja be a küldeményt. A posta szerint a lakók hamarosan megkedvelik az új kézbesítőt…


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában