Helyi közélet

2016.02.25. 11:43

Prostituáltnak álcázott rendőrnők próbálták elkapni azt a férfit, akit végül Tiszacsegén fogtak el

Tiszacsege - A férfi éhbérért dolgoztatta a szexmunkásokat, akiknek rokonait folyamatosan zsarolta is. 

Tiszacsege - A férfi éhbérért dolgoztatta a szexmunkásokat, akiknek rokonait folyamatosan zsarolta is. Kiadták azt olasz hatóságoknak azt a férfit, akit még decemberben egy tiszacsegei családi házban fogtak el a rendőrök, miután olyan információjuk volt, hogy nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben ellene. Ahogy akkor a Hajdú Online-on is hírt adtunk róla, G. József igazoltatásakor hamis személyi igazolványt nyújtott át a rendőröknek, majd a gyanúsan viselkedő férfi elmondta a hatóság munkatársainak, hogy őt körözik. Amikor leellenőrizték a 39 éves férfi adatait, kiderült, hogy 2008. július 23-án az olasz hatóság  személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene. A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai az üllői lakost gyanúsítottként kihallgatták és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben.

A BorsOnline külföldi sajtóértesülésekre hivatkozva azt írja, G. József egy nemzetközi prostitúciós hálózat tagjaként éhbérért szexmunkásokat dolgoztatott Ausztriában, Németországban, Hollandiában és Olaszországban. A lányokat úgy bírta maradásra, hogy magyar rokonaikat folyamatosan zsarolta. A cikk szerint a prostituáltak között magyar falvakból elcsábított nők is voltak. Ahogy írják, G. József két apartmant bérelt az olasz tengerparton, ott dolgoztatta a lányokat, akiknek naponta 31 ezer forintnyi eurót kellett átadniuk a bűnszervezet tagjainak. Akik fel akartak hagyni az egész napos szexmunkával, azt megfenyegették. Egyszerre nagyjából tíz lánnyal dolgozott, így átlagban legalább napi 300 ezer forintot kereshetett az olasz nyomozók számításai szerint csak Itáliában. A bűnszervezet tagjainak lebuktatását azok az olasz rendőrök okozták, akik beépültek a prostituáltak közé. A rendőrök G. Józsefet is tetten akarták érni anconai apartmanjában, viszont mire odaértek a férfi elmenekült és decemberig sikerült bujkálnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában