Helyi közélet

2015.12.09. 09:04

Szerelemféltés miatt késeltek a debreceni benzinkúton

Debrecen - A gyanúsított azt állítja nem szúrt, hanem ellenlábasa lépett bele a késbe. 

Debrecen - A gyanúsított azt állítja nem szúrt, hanem ellenlábasa lépett bele a késbe. A debreceni P. Illés (34) nem jutott túl a szakításon, a gyanú szerint ezért szúrta meg volt párja jelenlegi udvarlóját egy István úti benzinkúton november 23-án késő este - írja a Zsaru Magazin. Az asszony augusztusban talált új párt magának, ami után a két férfi indulatos üzeneteket váltott egymással, P. Illés pedig azzal fenyegette volt élettársát, hogy elveszi tőle közös gyermeküket.

A férfiak közös találkozót beszéltek meg egy benzinkúthoz, ahol a korábbi üzenetváltások szócsatában folytatódtak. Lassan közelítettek egymás felé, majd amikor kartávolságba értek P. Illés a hátsó zsebéből előrántott egy kést és megszúrta a sértettet, aki összeesett. Bíró János alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának kiemelt főnyomozója elmondta, az incidensnek szemtanúja voltak többek között a töltőállomás dolgozói, de akadt egy békítő is, aki az új kedvest arra kérte érkezésekor, hogy ne balhézzanak.

P. Illés a szúrás után elmenekült, de a tanúk utánafutottak és visszakísérték a helyszínre. A benzinkút dolgozói hívták a rendőröket, akik a gyanúsítottat elfogták, az eldobott kést megtalálták és lefoglalták, P. Illést pedig előállították. A férfi a kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, viszont azzal védekezett, hogy ő nem szúrt, hanem ellenlábasa lépett bele a 12 centiméter hosszúságú zsebkésbe, a sértett és egyes tanúk viszont egyértelműen késelésről beszélnek.

A sértettet életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol azonnal meg kellett operálni. P. Illés ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság november 26-án elrendelte házi őrizetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában