Helyi közélet

2015.12.21. 13:48

Együtt a reformátusok és az ortodox vallásúak

Körösszegapáti - Az ünnep előtti vasárnap, folytatva az 1992-ben indított hagyományt, a karácsonyi együtténeklésre népesült be a település ortodox temploma.

Körösszegapáti - Az ünnep előtti vasárnap, folytatva az 1992-ben indított hagyományt, a karácsonyi együtténeklésre népesült be a település ortodox temploma. Origen Sabau ortodox esperes szívesen házigazdája ennek a szép és megható rendezvénynek. A délutánnal, a karácsonyi hangulatot megalapozandó, járult hozzá a református gyülekezet kórusa és a Harmónia énekkar.

Origen Sabau, mint házigazda köszöntötte a megjelent kórusok tagjait és a vendégeket. Örömére szolgált, hogy társa, Csizmadia Tibor református lelkész elfogadta a meghívást és felkészítette csoportját az ünnepi összejövetelre. A két egyházi vezető megható, kedves szavai után magyarul és románul csendültek fel az ismert dallamok.

A műsor után a vendéglátó tisztelendő a helyi román önkormányzat nevében minden megjelent vendéget meghívott egy szerény vendégségre, hogy az apáti emberek továbbra is, most már kötetlenebb hangulatban, együtt legyenek és ezzel is köszönthessék a közelgő karácsonyi ünnepet.

HBN–VJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában