Helyi közélet

2015.12.18. 07:36

Az idei év legbénább bűnözői a megyében

Hajdú - Bihar - Kinek jutna eszébe serpenyővel fenyegetőzni az utcán? Egy debreceni férfinek eszébe jutott. Sorra vettük az idei év legszerencsétlenebb bűnözőit a megyében. 

Hajdú - Bihar - Kinek jutna eszébe serpenyővel fenyegetőzni az utcán? Egy debreceni férfinek eszébe jutott. Sorra vettük az idei év legszerencsétlenebb bűnözőit a megyében. 1. Serpenyővel fenyegetőzve akart fejhallgatóhoz jutni

Egy 17 éves fiú Debrecenben, a Hunyadi utcában sétált január 22-én, amikor N. Gyula hátulról lefogta, és a fejéről lerántotta a fejhallgatóját. A fiatal fiú megfordult, megfogta a fejhallgatója vezetékét és dulakodni kezdett a férfival, aki a kezében lévő serpenyővel megfenyegette őt. A sértett kiütötte támadója kezéből a serpenyőt, azonban eközben a fejhallgató kábele elszakadt. A fejhallgatót N. Gyula a táskájába tette, majd a serpenyőt is felvette a földről és a helyszínről elmenekült.

Az áldozat követni kezdte támadóját, miközben telefonon segítséget kért a rendőröktől. A bejelentést követően helyszínre érkező járőröknek a Péterfia utcában a fiú megmutatta, hogy a férfi melyik közeli épületbe futott be, ahol elkapták a rablót.

2. Bort nem, de vérnyomot hagyott a nagyhegyesi templomtolvaj

A nagyhegyesi K. László több kegytárggyal, egy alpakka kehellyel, két alpakka kehelytartó tányérral, egy réz keresztelőkancsóval és fémpénzben mintegy háromezer forinttal távozott a református templomból. Csakhogy a járőrök odabent megtalálták a kutatás nyomait, köztük a tettes vérnyomát a falon és még a betörés napjának estéjén otthonában elfogták K. Lászlót, aki erősen ittas volt, kezén pedig horzsolásokat láttak.

A kérdésre, hol járt az előző napokban, zavart, értelmetlen válaszokat adott. Sportcipője nyoma hasonlított a helyszínen rögzített lábbelinyomhoz, ezért előállították a kapitányságra, ahol tagadta a bűncselekmény elkövetését. A házkutatás során viszont a portáján a vízóraaknában megtalálták az ellopott tárgyakat, továbbá 15 darab görög katolikus kegytárgyat, amelyeket korábban lopott a templomból, és előkerültek a gyülekezeti házból eltulajdonított csaptelepek és egy létra is. A férfi ezután beismerő vallomást tett.

3. Padlón az árak – meg a kirakatüveg is

November 18-án bejelentés érkezett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy egy 17 éves debreceni fiú betörte az egyik Hunyadi utcán található élelmiszerüzlet ablakát, és jelenleg is az üzletben tartózkodik. A fiú a kiérkező nyomozóknak elismerte bűnösségét és őszinte megbánást tanúsított, de garázdaság vétsége miatt felelnie kell tettéért.

4. Tetten ért trafikrablók

A forgalommal szemben hajtott be egy Debrecen, Bem tér melletti egyirányú utcába az a gépjármű, amelyből két férfi szállt ki, majd az autó továbbhajtott - a közelben tartózkodó zsaruk a páros után eredtek, és látták, hogy miután az utcán maszkot húznak a fejükre, késsel a kezükben belépnek egy dohányboltba. A rendőrök az üzletben lefegyverezték és elfogták a 18 éves K. Márk és a B. Józsefet.

5. Rendőr hallotta meg a segélykiáltást

Szabadnapos rendőr hallotta meg egy 75 éves berettyóújfalui asszony segélykiáltásait, akinek a kezéből egy férfi kirántotta a szatyrát, majd egy narancssárga biciklivel elszáguldott. A rendőr motorra pattant és elfogta a 21 éves helybéli N. Gergőt.

6. Isteni büntetés: fennakadt a tolvaj a plébánia kerítésén

Egy 24 éves debreceni férfi bement az egyik helyi plébániára, ahonnan két laptoppal akart távozni november 21-én. Csakhogy miközben ki akart mászni a kerítésen, fennakadt azon. Az ott dolgozó nő segítette le a férfit, de gyanússá vált számára, ezért kihívta a rendőröket akik a pincében találták meg az ott bujkáló fiatalembert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában