Bort nem, de vérnyomot hagyott a nagyhegyesi templomtolvaj

Takács Krisztián főtörzszászlós adta vissza az értékeket a református lelkésznek
Takács Krisztián főtörzszászlós adta vissza az értékeket a református lelkésznek - © Fotó: police.hu / Zsaru Magazin
Nagyhegyes – Betört Nagyhegyesen a református templomba, kegytárgyakat és pénzt lopott a gyanú szerint a helyi K. László (38). Elfogása után tagadta, a zsaruk azonban a háza vízóraaknájában megtalálták a lopott holmikat.

Nagyhegyesről egy polgárőr jelentette be a rendőrségnek augusztus 6-án délután: valaki egy téglával tenyérnyi lyukat ütött a református templom egyik ablakának üvegén. A járőröknek a gondnok kinyitotta az istenházát, odabent kutatás nyomait találták, az ablakpárkány alatt pedig vérnyom volt a falon. A betörő több kegytárggyal, egy alpakka kehellyel, két alpakka kehelytartó tányérral, egy réz keresztelőkancsóval és fémpénzben mintegy háromezer forintot vitt el.

Betörte az ablak üvegét | Fotó: police.hu / Zsaru Magazin Betörte az ablak üvegét | Fotó: police.hu / Zsaru Magazin ©

– Megállapítottuk, a tolvaj alacsony termetű lehetett, mert csak egy betonkockára állva érte el az ablakot. Sportcipőt viselt, amelynek talpnyomát a helyszínen rögzítette a bűnügyi technikus. A tettes az irodában kinyitott egy borosüveget, a dugóját ott hagyta – sorolja a nyomokat Csiki Gergely százados, a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője. – Korábbi nagyhegyesi bűncselekmények miatt kollégáim már eljárás alá vonták a helyi K. Lászlót, aki alacsony, sportcipőben jár, italozó életmódot folytat, rendszerint bort iszik. Előző nap a település Széchenyi utcájában egy idős lakónál járt, aki távozása után észrevette, pénz és értéktárgyak tűntek el a házából, erről is rendőri jelentés készült.

A hajdúszoboszlói nyomozók Takács Krisztián főtörzszászlóssal, Nagyhegyes körzeti megbízottjával még a templombetörés napjának estéjén otthonában elfogták K. Lászlót. Erősen ittas volt, kezén horzsolásokat láttak.

– A kérdésre, hol járt az előző napokban, zavart, értelmetlen válaszokat adott. Sportcipője nyoma hasonlított a helyszínen rögzített lábbelinyomhoz, ezért előállítottuk a kapitányságra – folytatja a százados. – Kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését. Házkutatás során a portáján a vízóraaknában megtaláltuk az ellopott tárgyakat, továbbá 15 darab görög katolikus kegytárgyat, amelyeket korábban lopott a templomból, és előkerültek a gyülekezeti házból eltulajdonított csaptelepek és egy létra is. A férfi ezután beismerő vallomást tett.

K. László ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság augusztus 9-én elrendelte előzetes letartóztatását. Takács Krisztián főtörzszászlós augusztus 14-én visszaszolgáltatta a kegytárgyakat a református egyházközösségnek.

– Zsaru Magazin –
hirdetés