Helyi közélet

2015.11.09. 07:59

Fejlődik a vasút, változik a közúti forgalom

Hajdú-Bihar - Megyénk kiemelt célterülete a következő évek hazai vasútfejlesztéseinek.

Hajdú-Bihar - Megyénk kiemelt célterülete a következő évek hazai vasútfejlesztéseinek.

Ezt Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke mondta a Naplónak a 100-as vasúti fővonal Szajol-Püspökladány közötti korszerűsítési szakaszának napokban a Sárrét-menti városban megtartott átadó ünnepségén.

– A tervek szerint 2019-re már Debrecenig 160 kilométer/óra sebességgel közlekedhetnek a vonatok, tehát befejeződik a Püspökladány és a megyeszékhely közötti szakasz modernizálása. Ez a fejlesztés – folytatta a közgyűlés elnöke – jelentős változásokat hoz Debrecen közlekedésében is. A Vágóhíd úti felüljárót 2x2 sávosra bővítik, a Sámsoni úti szintbeli vasúti átjáró helyén a közút forgalmát aluljárón vezetik át. A főpályaudvar ugyancsak 2019-re készülhet el.

A megye vasúthálózatának jó részét is korszerűsítik 2020-ig. A nemzetközi forgalmat is levezető Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonalat villamosítják, a Debrecen-Mátészalka szakaszt modernizálják. Ez utóbbi helyen a vonatok 80 kilométer/óra sebességgel haladhatnak majd, ami mintegy kétszerese a jelenleginek. Tervben van a Debrecen-Nyírábrány vasútvonal átépítése is. Ennek finanszírozási forrását azonban még meg kell találni.

HBN


Püspökladány - 121 milliárdos beruházás: befejeződött a Szajol-Püspökladány vasúti pálya felújítása.


Püspökladány - Csütörtökön átadták a Szajol-Püspökladány közötti vasútvonalat, többek között Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója. Alig fértek a szalaghoz.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában