Helyi közélet

2015.08.05. 13:52

Borral és dzsesszel telik meg a Békás-tó

Debrecen - Az előző évtizedek két, talán legizgalmasabb nyári szabadtéri programját vonta össze a Főnix Rendezvényszervező Kft.

Debrecen - Az előző évtizedek két, talán legizgalmasabb nyári szabadtéri programját vonta össze a Főnix Rendezvényszervező Kft.

A legrégebb óta folyamatosan működő hazai dzsesszfesztivál, az idén már negyvennegyedik alkalommal megrendezendő Debreceni Jazznapok, valamint az Észak-Alföld legrangosabb borfesztiválja, az immáron tizenhatodik Debreceni Borkarnevál egyszerre nyújt kulináris és muzikális élvezeteket az augusztus 6. és 9. között a Békás-tóhoz kilátogató embereknek.

Sport- és fesztiválváros

Az eseményt beharangozó, keddi sajtótájékoztatón Széles Diána, Debrecen alpolgármestere elmondta, a város egyre inkább a sport és a fesztivál városa, hiszen az eltelt hónapokban nem volt olyan hét, amikor nem rendeztek ezekhez köthető, turistacsalogató eseményt. – Debrecen most már teljes évre szóló turisztikai kínálattal rendelkezik, amelybe jól illeszkedik a bor- és dzsessznapok is – árulta el az alpolgármester asszony, aki hozzátette, a mostani rendezvényen a helyszín adottságai miatt akár hajnalig is várja a kikapcsolódni, szórakozni vágyó fiatalokat (nekik külön zenékkel is készülnek) és idősebbeket.

Zene és bor

– Mivel a dzsessz rétegzene, így az elmúlt évek során be kellett látnunk, hogy már nem vonz akkora tömegeket, mint korábban, így logikusnak tűnt egy olyan eseménnyel összevonni, boros szakkifejezéssel élve házasítani, amelyen tavaly is nagyjából tizenhétezer ember fordult meg – fogalmazott Tóth Ernő, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezető-helyettese, megmagyarázva ezzel azt, miért döntöttek a két program egy tető alá hozásáról.

A négy nap során tizenkilenc borvidék közel hetven borászatának kínálatát kóstolhatják meg a kilátogatók, s emellett három színpadon olyan előadók koncertjei szólnak majd, mint például az ötvenéves Debreceni Jazz Együttes, a Random Trip, a Bin-Jip vagy az Oláh Szabolcs Quintet.

HBN–VÉZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában