Helyi közélet

2015.03.04. 12:17

Olvasói levél: Észrevesszük a jót is

Debrecen - <em>Februárban megjelentek a Honvédtemető utcában a DEHUSZ-brigádok. Nem először történik ez meg; volt alkalmunk már velük találkozni az elmúlt hónapokban is.

Debrecen - Februárban megjelentek a Honvédtemető utcában a DEHUSZ-brigádok. Nem először történik ez meg; volt alkalmunk már velük találkozni az elmúlt hónapokban is.

Legutóbbi tevékenységük során az aszfalttal borított úttest és annak szegélye közt felgyülemlett hulladékot, ami leginkább porból és elbomló növényi részekből állt, lapáttal, seprűvel takarították el. (Láthatóan jobb eredménnyel, mint azt – a néha még az éjszaka csöndjét is megzavaró – forgóseprűs, jobbkormányos takarítóautó teszi.)

Ezúttal a nyár végén és az ősszel lehullott, s mára már szürkévé száradt faleveleket gereblyézték össze a DEHUSZ-csapat emberei. Megelégedéssel láttuk, hogy nagyon alapos munkát végeztek. Az utca mindkét oldalán felhalmozódott, tekintélyes mennyiségű falevelet aprólékosan összegereblyézték, kis kupacokba gyűjtötték, amit várhatóan pár napon belül el is szállítanak. A gondozottság, a rendezett környezet minden Debrecent szerető lakost jóérzéssel tölt el. Így van ez most a Honvédtemető utca esetében is, ahol a megtisztított területeken, a beszürkült lombhulladék helyén mára már csak a környezettel való törődést tanúsító gereblyenyomokat látni.

Remélem, hogy hasonló kellemes tapasztalásokban Debrecen más utcáin is lesz, vagy már van is részük az ott lakóknak, az ott közlekedőknek.

- Váradi Antal, Debrecen -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában