Futsal

2024.05.24. 21:14

Beindult a gólipar, most az MVFC ütötte ki a Nyíregyházát

A berettyóújfalui gárda 7-2-es sikernek örülhetett a 3. helyért vívott csata harmadik felvonásán. Azonban a szabolcsi futsalosok a párbaj tekintetében még továbbra is jobban állnak.

Tóth Huba Elemér

Ezúttal a piros mezes MVFC bizonyult jobbnak

Forrás: Kelet-Magyarország-archív

Az MVFC Berettyóújfalu az életben maradásért küzdött meg pénteken este, ugyanis a csapat a férfi futsal NB I. bronzpárharcának első felvonását büntetőkkel elveszítette (5–6), de a második meccsen is a Nyíregyháza diadalmaskodott (5–1).

Ezúttal az MVFC szerzett vezetést

Mint az a berettyóújfalui klub beszámolójából kiderül, a 7. percben Rábl János remek labdát kanyarított a kapu elé, majd Nagy Kevin megszerezte a vezetést a hazai csapatnak (1–0). Ezt követen mindkét oldalon adódtak helyzetek, de a következő gólra a 20. percig kellett várni, a szünet előtt Facundo Schustermann pókhálózta ki a sarkot (2–0). Ami pedig ezután jött, arra talán a legnagyobb futsalfanatikusok sem számítottak. Aki a Pálfi István Rendezvénycsarnokba kilátogatott a meccsre, az minden bizonnyal nem bánta meg.

A Nyíregyháza bánatára nyílt az olló

A 24. percben egy látványos akció végén Nagy Kevin passzából Rábl talált be (3–0), és bár két minutummal később a vendégek Szabó Lajos révén szépítettek (3–1), de a piros-fehérek nem sokára ismét örülhettek. A 30. percben Rábl zörgette meg a hálót ismét (4–1), majd Iszák Dominik szemet gyönyörködtető gólt lőtt a szabolcsiak kapujába (5–1). A végén a fiatalok is szóhoz jutottak, ha pedig a gólipar beindult, Duró Dominik asszisztált Erdei Szabolcshoz, aki a 36. percben tovább növelte az előnyt (6–1). 

A Nyíregyháza a felzárkózás érdekében küzdött, hajtott, Szabó Lajos pedig a 38. percben újra rést talált a védelmi falon (6–2), de a végén Duró Dominik megadta a kegyelemdöfést, az MVFC végül 7–2-re nyert.

Ezzel tehát a három győzelemig tartó párharc tovább folytatódik, a következő mérkőzést hétfőn a Continental Arénában rendezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában