Helyi közélet

2014.10.21. 15:24

Füstbe ment a gyújtogatási terv

Debrecen, Hajdúnánás - Összeveszett a szüleivel, ezért bosszúból felgyújtotta társasházi lakásukat.

Debrecen, Hajdúnánás - Összeveszett a szüleivel, ezért bosszúból felgyújtotta társasházi lakásukat.Vádat emeltek egy fiatal hajdúnánási férfival szemben, aki családi vitát követően tüzet gyújtott a lakóingatlanukban. A 18 éves elkövető júniusban keveredett szóváltásba szüleivel, akik ezután elmentek otthonról. A fiatal bosszúból meggyújtotta a konyhában a gázpalack mellett lévő függönyt, valamint a szobában lévő ágymatracot, majd távozott a lakásból, amely a Hajdúnánási Önkormányzat tulajdonát képezi, de abban a vádlott és édesanyja lakott.

A bosszú kiteljesedését végül a szomszéd gátolta meg, a bejárati ajtón kiáradó füstöt észlelve, a nyitott ajtón keresztül bement a lakásba és vízzel eloltotta a konyhában és a hálószobában terjedő tüzet. A társasház három lakóegységből áll, így a szomszéd beavatkozásának hiányában számolni lehetett a többi rész megsemmisülésével, összesen 9 millió forintot meghaladó kárral. A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte. A Debreceni Járási Ügyészség közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a büntetett előéletű férfival szemben.

HBN


Hajdúnánás – A Hajdúnánási Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást egy 18 éves fiúval szemben, aki a megalapozott gyanú szerint saját lakásukat gyújtotta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában