Helyi közélet

2016.07.13. 10:24

Felvágós unoka gyilkolt

Debrecen - Hetvenezret kért a vádlott; amikor nem kapta meg, pusztító dühbe gurult.

Debrecen - Hetvenezret kért a vádlott; amikor nem kapta meg, pusztító dühbe gurult.

A vádirat ismertetésével megkezdődött a Debreceni Törvényszéken kedden annak a debreceni férfinak a büntetőpere, aki a vád szerint nyereségvágyból, előre kitervelten végzett nagyszüleivel tavaly húsvétkor. Az előzetes letartóztatásban lévő K. Csaba (28) nem kívánt sem vallomást tenni, sem válaszolni a bírói kérdésekre, de fenntartotta a nyomozás során tett beismerő nyilatkozatát.

Fejre ment

A megyei főügyészség vád­irata szerint a férfi és Hosszúpályiban élő nagyszülei kapcsolata nem volt mentes a konfliktusoktól, mivel előfordult, hogy a sértettek lakásából pénzt tűnt el, és az unokájukat gyanúsították. Feljelentést azonban nem tettek, az ügy családon belül maradt. K. Csaba szórakozóhelyeken, szállodában végzett alkalmi munkákon kívül sehol nem kapott állást, egyik napról a másikra élt, miközben igencsak szeretett költekezni és ajándékokkal felvágni a barátnője előtt. Amikor aztán egy felvett gyorskölcsönt sem tudott törleszteni, elhatározta, hogy akár békésen, akár erőszakosan, de pénzt szerez a nagyszüleitől.

A vádirat szerint 2015 húsvétján Debrecen belvárosában lődörgött, azt találgatván, milyen ürüggyel keresse fel nagyszüleit. Végül a lakásán magához vett egy húsvágó bárdot, majd azt nejlon­szatyorba csomagolva elbuszozott Hosszúpályiba. A nagyszülőknél beszélgettek, majd amikor K. Csaba egyedül maradt a nagymamájával, 70 ezer forintot kért tőle. Az asszony nemmel felelt, mire a férfi olyan dühbe gurult, hogy rátámadt a bárddal, majd a nagyapját is megölte. Az öregeket nagy erejű, fejre mért csapásokkal gyilkolta meg, többször is lesújtva.

Vacsora a családnak

A férfi 126 ezer forinttal és pár ékszerrel távozott. Előtte megmosakodott, átöltözött. Taxit rendelt, majd otthon a panelházuk szemétledobójába hajított néhányat az árulkodó bizonyítékok közül. Azt követően meghívta vacsorázni mit sem sejtő családját, akik másnap Hosszúpályiban felfedezték a vérbe fagyott nagyszülőket. A férfi közben virágcsokrot, süteményt, parfümöt, ékszert vásárolt barátnőjének a rabolt pénzből.

HBN


Debrecen, Hosszúpályi - Elkezdődött annak a 27 éves férfinak a pere, aki a vád szerint tavaly áprilisban brutális kegyetlenséggel meggyilkolta nagyszüleit. A gyilkosságot előre eltervezte, azért ölt, mert a nagyszülők nem adtak neki kölcsön. A férfi semmit sem tagadott. Arcizma sem rándult, amikor az ügyész hosszan részletezte, hogyan ölhette meg nagyszüleit. Az RTL híradójának riportja.


Debrecen, Hosszúpályi – Egy nap alatt kiderítették a zsaruk: az unoka végzett bárddal, késsel, iszonytató kegyetlenséggel idős nagyszüleivel Hosszúpályiban, mert hiába kért pénzt a nagyanyjától. Este a vérrel szerzett pénzből vendégelte meg a szüleit. Az írást csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában