Helyi közélet

2014.03.27. 16:42

Road: tíz év az úton

Debrecen - A tíz esztendős Road zenekar jubileumi turnéja során bejárja az ország nagyvárosait.

Debrecen - A tíz esztendős Road zenekar jubileumi turnéja során bejárja az ország nagyvárosait.Március hetedikén indult el a domoszlói Road jubileumi turnéja, mely a „tíz év, tíz koncert, tíz város” szlogen jegyében öleli fel az országot. A koncertsorozat apropóját természetesen az adja, hogy a banda idén tölti be 10. életévét, emiatt a fiúk nemcsak a tavaly megjelent Tegyük fel című albumot zúzzák végig a nagyérdemű előtt, de egy különleges, akusztikus blokkal is készültek az ünnepi bulikra.

- Tulajdonképpen a saját előzenekarunk vagyunk a turnén - mondta mosolyogva Molnár Máté, a Road énekes-basszusgitárosa. - Az intróval együtt tíz nótát játszunk el akusztikusan, zongorával kiegészülve a koncert első felében. Két éve az MR2 Akusztik sorozatban rögzítettünk néhány dalt a rádióban, innen jött az ötlet, hogy ezt a blokkot is elővezessük a jubileum alkalmával. Az eddigi koncerteket figyelembe véve elmondhatom, bejön az embereknek ez a fajta Road, együtt éneklik velünk a nótákat ebben a szokatlan formátumban is - idézte fel a túra eddigi állomásainak tapasztalatát Máté.

Minél több emberhez

A frontember elmondta, élménydúsan és roppant hasznosan szaladt el az első tíz éve a zenekarnak, s nem győzik hálájukat kifejezni azért, hogy az általuk zsigerből elővezetett muzsika ilyen mértékben találkozott a közönség igényével. - A jövőt illetően is csak azt ígérhetem, lemezeket, klipeket készítünk, koncerteket adunk és igyekszünk minél több emberhez eljuttatni a Road zenéjét - jelentette ki az énekes, hozzátéve, külön öröm, hogy a napokban Debrecenben is elővezethetik programjukat. - A cívisvárosról először a tankcsapdás fiúkkal ápolt szoros viszonyunk jut eszembe, no meg az, hogy mennyire jó ott a közönség, legyen szó fesztiválos fellépésről, vagy önálló buliról. Elmondhatom: a Road szereti Debrecent. 

HBN - Tamás Nándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában