Helyi közélet

2014.02.19. 15:40

Több milliárdos hiány a klinikákon

Debrecen - A rektori hivatal ezzel a ténnyel indokolja, hogy egyelőre nincs bővebb hír a tervezett integrációról.

Debrecen - A rektori hivatal ezzel a ténnyel indokolja, hogy egyelőre nincs bővebb hír a tervezett integrációról.

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DE OEC) gazdálkodása kiegyensúlyozott, lejárt határidejű tartozások nincsenek – hangzott éveken át Kecskés Gábor gazdasági igazgató válasza, amikor a DE OEC pénzügyeiről kérdeztük. Tavaly már említett kisebb csúszásokat a határidős fizetések kapcsán, de még novemberben is leszögezte, hogy a centrum nem görget maga előtt adósságot.

Ehhez képest meglepő, ami a rektori hivatal szerdai közleményében az elmúlt két év hiányáról olvasható: „nagyságrendje az elsődleges adatok szerint több milliárd forint, de a pontos számokat belső vizsgálat állapítja meg”. Mint írják, a hiányra az elmúlt hetekben derült fény, mégpedig annak kapcsán, hogy a Kenézy Kórház és a DE OEC tervezett integrációjára (összevonására) készülve a miniszter további adatokat kért az intézményektől.

Kecskés Gábort sikerült ugyan elérnünk szerdán, de távolléte miatt csütörtökre ígért reagálást a sajtóközleményre.

HBN-SZK


Debrecen - 2013. november végén Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora és Kósa Lajos polgármester közös levélben kérte az emberi erőforrások miniszterétől, hogy a Kenézy Kórház fenntartói jogait adja át a Debreceni Egyetemnek, és így egységes betegellátó rendszer jöjjön létre a városban. Az integráció kapcsán az eltelt két hónapban folyamatos volt a párbeszéd a szaktárca, a Kenézy Gyula Kórház, valamint a Debreceni Egyetem között.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában