Helyi közélet

2013.11.28. 08:23

Ünnepélyes útátadás Hajdúnánáson

Hajdúnánás - Az Észak Alföldi Regionális Operatív Program keretében Hajdúnánáson csaknem 1000 méternyi hosszúságú útszakasz fejlesztésére került sor a városközpont nagy forgalmat bonyolító kiskörútján.

Hajdúnánás - Az Észak Alföldi Regionális Operatív Program keretében Hajdúnánáson csaknem 1000 méternyi hosszúságú útszakasz fejlesztésére került sor a városközpont nagy forgalmat bonyolító kiskörútján. Emellett a településen a kormány országos útfelújítási programjának keretein belül jelenleg is folynak a munkálatok, melynek köszönhetően a város nagykörútjának 3 kilométeres szakasza is új burkolatot kap.

A „Belterületi utak fejlesztése Hajdúnánáson" projekt zárásaként ünnepélyes útátadásra került sor 2013. november 27-én. A jeles alkalomból Hajdúnánásra látogatott Tasó László, útügyi miniszteri biztos, Nyíradony város polgármestere és dr. Tiba István, Balmazújváros polgármestere. A záró rendezvényen Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere köszöntőjében köszönetét fejezte ki a kivitelezésben együttműködő partnerek felé. Ezt követően Kiss Erzsébet, az Észak Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség végrehajtási vezetője köszöntőjében elmondta, hogy a megyében több mint 10 milliárd forint uniós támogatásból valósul meg a közlekedés és ezen belül az önkormányzati utak fejlesztése. Ebből a hajdúnánási projekt több mint 226 millió forintos támogatásban részesült. Gratulált Hajdúnánás pályázati aktivitásához, az elért eredményekhez és a sikeres megvalósításokhoz.

A munkálatok a város kiskörútját érintették, a felújításnak köszönhetően a Széchenyi, az Ady Endre és a Bethlen Gábor körutak új alapot, burkolatot, szegélyt, víznyelő aknákat és ezzel együtt a már meglévő járdaszakaszok is új aszfaltburkolatot kaptak. A fejlesztés részeként a Kossuth utca és a körút kereszteződésénél október végétől jelzőlámpás forgalomirányító rendszer működik.

Az aszfaltozás mellett a közterület-rendezésnek is hangsúlyos szerep jutott, hiszen az építési munkálatok miatt szükségessé vált fakivágások pótlására 75 darab új mezei juhar facsemetét ültettek, a munkaterület is füvesítésre került, utasváró pavilont, szemetes kukákat helyeztek ki a felújított út mentén.

Tasó László útügyi miniszteri biztos átadó beszédében elmondta, hogy Hajdúnánáson számos komoly fejlesztés valósult meg az elmúlt években, köztük az útfelújítások terén is. Beszédében elmondta, hogy a város központját elkerülő, kiemelt forgalmat bonyolító szakasz is megújul. A Dorogi utca bevezető szakaszától kezdődően a Magyar utca egészen a Tiszavasvári úti kereszteződésig új burkolatot kap, hozzávetőlegesen 3 kilométer hosszan, amely újabb jelentős lépés lesz a város infrastrukturális fejlődése terén.

- Tóthné Varga Ildikó -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában