Helyi közélet

2013.04.10. 12:07

Az utasok "küzdenek" a járatért

Debrecen - A Wizz Air fontolóra veszi az újraindítást, de a nyáron már biztos nem repülünk Debrecenből Milánóba.

Debrecen - A Wizz Air fontolóra veszi az újraindítást, de a nyáron már biztos nem repülünk Debrecenből Milánóba.Nem áprilisi tréfa a bolondok napján indított oldal és az ott folyó kommunikáció. Sőt, az is elképzelhető, hogy sikerre vezet. Történt, hogy a legnagyobb közösségi portálon (facebook) létrehoztak egy oldalt a Debreceni Nemzetközi Repülőtérnek, ahol kezdetben csak fényképek, hirdetések jelentek meg, ám szombaton egy igen érdekes bejegyzést kezdtek mind többen megosztani, mely így kezdődött: "utolsó remény".

E posztban arra buzdítják az oldal követőit, hogy igényeljék a Wizz Air-nél a milánói – április 23-mal megszűnő – járat fennmaradását, sőt az ügymenet pontos leírásával is segítik az "akcióba lendülőket". A bejegyzés szerint a járat már 80 százalékos kihasználtsággal működik...

– Az elmúlt időszakban annyi, a járat fenntartását követelő, kérő levelet kapott a reptér, hogy kénytelenek voltunk ezt a módszert választani az emberek megszólítására, hogy ne nekünk fogalmazzák meg ezeket, hiszen a döntés nem rajtunk, hanem a Wizz Air-en múlik – válaszolta megkeresésünkre Herdon István, a Xanga cégcsoport vezetője, hangsúlyozva: ez nem toborzás, bár nekik is érdekük, hogy megmaradjon a járat.

Nem nyomásgyakorlás, de…

– Nem szeretnénk nyomást gyakorolni a társaságra, de szeretnénk, ha tudnák, hogy mi az utazóközönség véleménye. Egyébként a Wizz Air általában is kíváncsi minden visszajelzésre – tette még hozzá.

Sápi Tamás, az Airport Debrecen Kft. ügyvezetője elmondta, amióta bejelentették, hogy a milánói desztinációt dortmundira cserélik, látványosan megugrott a foglalások száma.

– Jelenleg 75-80 százalékos a járatok telítettsége. Nagyon sokan – főképp Romániából és Ukrajnából – az olasz mezőgazdaságban, építőiparban dolgoznak, a járat megmaradása leginkább az ő érdekük, s ők fordultak – több százazan – a reptérhez kéréseikkel – folytatta, megjegyezve: szezonfüggő is ez a desztináció, hiszen a kikapcsolódásra vágyók és az idénymunkások is inkább tavasztól veszik igénybe, a téli időszak rossz számai viszont megpecsételték a járat sorsát. – Én bízom benne, hogy a számok és a visszajelzések alapján megváltoztatja a döntését a légitársaság, de azt tudni kell, hogy ez nem megy egyik napról a másikra - tette hozzá Sápi Tamás.

Daniel De Carvalho, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere kérdéseinkre röviden csak annyit válaszolt: „ez az útvonal a nyári szezonra nem foglalható. Ha a gazdasági ésszerűség úgy kívánja, fontolóra fogjuk venni, hogy egy későbbi időszakban újra üzemeltessük a járatot.”

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában