Helyi közélet

2012.08.04. 13:45

Egyre nő az internethasználat

Debrecen - Kis mértékben, de a lakosság a tavalyinál több időt fordít naponta internetezésre.

Debrecen - Kis mértékben, de a lakosság a tavalyinál több időt fordít naponta internetezésre.A GfK Hungária Digital Connected Consumer felmérése szerint dinamikus a fejlődés a mobilinternet használat időtartamának terén. Egyelőre kevés alkalmazást tölt le az átlagos okostelefon használó, és még kevesebbet használ aktívan. Mobilon böngészni általában utazáskor és várakozáskor szoktak a tulajdonosok.

Napi 207 percet

Míg 2011-ben naponta 201 percet töltött egy átlagos, legalább hetente internetező 15-49 éves internethasználattal, addig ez idén már 207 perc – állapítja meg a GfK Hungária felmérése. Ez a minimális különbség azonban belső szerkezetében sok érdekességet rejt. Egyrészt nagymértékben csökken az asztali gépek szerepe a laptopokkal szemben. Míg az előbbi esetében 149 percről 122 percre csökkent a napi használat, addig a laptopok részesedése 47 percről 71 percre nőtt. Bár időtartamát tekintve a mobileszközökről történő internetezés a teljes internethasználat aránylag kis szeletét adja – 2011-ben 3 perc, 2012-ben 14 perc – az időtartam növekedése azonban rendkívüli dinamikát mutat és jól példázza ezen eszközök további térnyerésének a lehetőségét.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában