Helyi közélet

2012.06.21. 09:36

Ma hajnalban sikerült megfékezni a Hortobágyi tüzet

Nádudvar külterületén, Mihályhalmánál a volt lőtérnél tegnap délután kigyulladt az aljnövényzet a Hortobágyon.

Nádudvar külterületén, Mihályhalmánál a volt lőtérnél tegnap délután kigyulladt az aljnövényzet a Hortobágyon.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a püspökladányi, hajdúszoboszlói, debreceni, karcagi tűzoltók vonultak nagy erőkkel a helyszínre, ahol 7 tűzoltógépjárművel és 29 fővel avatkoztak be. A tűzoltók munkáját a helyszínen a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre segítette. A beavatkozó állomány cseréje a 8 órás időtartamot meghaladó oltás miatt 22 és 23 óra között folyamatosan történt. A tüzet ma hajnalra sikerült megfékezni és eloltani. Az elsődleges becslések alapján a leégett terület nagysága 500 és 700 hektár közé tehető. A tűz lakóházakat nem veszélyeztetett, személyi sérülés nem történt. A kárérték felbecslése folyamatban van. A tűz keletkezési okának, körülményeinek tisztázása érdekében tűzvizsgálati eljárás indult.

 

Korábban írtuk:

Mihályhalmánál, Nádudvar külterületén, a volt lőtérnél nagy területen ég az aljnövényzet a Hortobágyon – tájékoztatott dr. Kiss Szilvia Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában