Helyi közélet

2008.06.02. 10:51

Benzinturizmus: a pénz beszél...

<p>Debrecen — A határ közelében élőknek több környező országba is megéri átruccanni, teletankolni a gépkocsit. Míg a szabolcsi autósokat az ukrán üzemanyagárak csalogatják, a győri vagy soproni honfitársaink Ausztriába járnak tankolni.&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/%C3%89wy.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A> &#160;<A href="http://video.haon.hu/tag/benzin/members.sothis/flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A> &#160;<A href="http://video.haon.hu/tag/benzin/members.haon_szerkesztoseg/uzem.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Legalábbis a lehetőségük megvan rá. Bármily meglepő, mostanra a nyugati szomszédunknál is alacsonyabb az üzemanyagok ára, mint nálunk.

A nyírbélteki Cs. János hetente kétszer lépi meg Ukrajnát, hiszen (mint mondja) a 230 forintos benzin a bolondnak is megéri.

A dízelautós sógorát se volt nehéz rábeszélni, csak annyit mondott neki, hogy egy liter gázolaj ott száz forinttal kerül kevesebbe, mintha a falujában tankolná. Romániába viszont már jó ideje nincs értelme átjárni tankolni, hiszen ott a benzin és a dízelolaj is szinte fillérre annyiba kerül, mint nálunk.

  • Megint drágul a benzin
  • Gázolaj kontra szuper benzin
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában