Helyi közélet

2008.05.07. 19:45

Vallomást tett Balla Irma fia

<p>Debrecen - Az előzetes várakozásnak megfelelően vallomást tett szerdán Balla Irma fia. A 29 éves S. Sándor megismételte tanúként tett korábbi állításait, mely lényege, hogy semmi köze a gyilkossághoz, illetve megdönthetetlen alibivel rendelkezik. <DIA alt="Bilincsben Balla Irma fia 2008.04.24." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Bilincsben_Balla_Irma_fia_2008_04_24_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Bilincsben Balla Irma fia 2008.04.24." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA><br /> &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-magyar-gyorgy-balla-ugyved-debrecen_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Balla-Irma-fia.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<DIA alt="Balla Irma temetése 2007.04.18." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Balla_Irma_temet_se_2007_04_18_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Balla Irma temetése 2007.04.18." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Az előzetes várakozásnak megfelelően vallomást tett szerdán Balla Irma fia, akit az egykori debreceni önkormányzati képviselő meggyilkolásával gyanúsít a rendőrség.

– A 29 éves S. Sándor megismételte tanúként tett korábbi vallomását, mely lényege, hogy semmi köze a gyilkossághoz, illetve megdönthetetlen alibivel rendelkezik – közölte a férfi védője, Magyar György.

30 nap

Az ügyvéd elmondta: a nyomozók szakértői véleményekre támaszkodó kérdéseire egyelőre nem válaszoltak, mert ezen iratok tartalmát még nem ismerik.

Rövidesen megkapjuk, és akkor S. Sándor ezekre is felel – tette hozzá.
Védője szerint, az április 22. óta előzetes letartóztatásban lévő S. Sándor szabad lábra helyezésével nem rejtőzne el a hatóságok elől, illetve a rácsok mögül nem tudja befejezni felsőfokú tanulmányait.

 Ezért hétfői, a megyei főügyészségnek címzett beadványában szorgalmazta kiengedését. Erről, és a másik kezdeményezéséről, hogy ne Hajdú–Biharban folytatassák a büntetőeljárást, még nem döntöttek.

A főügyészségnek 30 napja van a válaszra. Magyar beadványában kifejtette: a helyi nyomozó hatóságok a nagy érdeklődés miatt megfelelési kényszer alatt dolgoztak, s mindenképp eredményt kívántak produkálni. A rendőrség ezt kedden, közleményben utasította vissza.

Kérdések

Az ügyvéd meg van győződve S. Sándor ártatlanságáról. A szakértői véleményeket leszámítva megismerték a 87 oldalas nyomozati iratot. Hangsúlyozta: védence megdönthetlen alibivel rendelkezik a gyilkosság időpontjára, amely a korábbi rendőrségi közlés alapján április 7. hajnalára esett.

– S. Sándor azon az éjjelen egy baráti társasággal volt, ráadásul nem is Debrecenben – közölte szerdán. A tényállással összefüggő részletekbe viszont egyelőre nem kívánt belemenni. Így arra sem válaszolt, hogy a férfi mikor ment haza a bagaméri szalonnasütésből, és mikor fedezte fel édesanyja holttestét. Ez azért lehet fontos, mert szintén rendőrségi adatok szerint szombat délután tett bejelentést az emberölésről.

Kérdés: mit csinált a hajnali óráktól délutánig (S. Sándor a fővárosban végezte tanulmányait, de amikor Debrecenben tartózkodott, az édesanyjánál lakott). A védőtől szerettük volna megtudni, igaz-e az a sajtóban megjelent, családtól származtatott információ, hogy egy mobiltelefon eltűnt a lakásból. Ennek azért lehet szerepe, mert korábban a rendőrség arról tájékoztatott, semmi sem hiányzik a házból.

A médiából megismert sztárügyvéd visszautasította lapunk azt firtató kérdését, hogy S. Sándorék keresték-e meg vagy ő jelentkezett náluk. Azért válaszolt. – Több mint három évtizedes jogi pályafutásom alatt soha, senkit sem kerestem meg azzal, hogy védeném, mindig az ügyfeleim jelentkeztek nálam.

RaL

  • Balla Irma fiát gyanúsítják
  • Korábban úgy hírlett, van alibije
  • Blöfföltek vagy tényleg tudják?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában