Helyi közélet

2008.05.01. 09:55

Cirkuszban raboskodik a „kis vörös”

<p>Debrecen – Az új, kedélyeket felkavaró Kis Vuk című animációban a simabőrűeket szolgálja az „öreg” Vuk, aki egy cirkuszban „senyved”, és már csak fia menteheti meg...</p>

A Kis Vuk című animációs film szerdai díszelőadásán boldog gyereksereg tolongott, jó helyekre vadászva. Nem ilyen felhőtlen viszont a 80 perces mese fogadtatása az idősebb korosztály körében.
– Tudom, hogy a Dargay-Fekete István-féle, 30 évvel ezelőtti Vukkon felnőtt közönség a legfőbb kritikusa az új mozinak. Készültem is rá, hogy felháborodást kelthet, hogy egy ilyen „ikonhoz” nyúlunk változtató szellemben, de a lényeg, hogy a gyerekeknek tetszik – mondta Gát György az alkotás rendező-producere, mikor arról faggadtuk mi a véleménye a rossz kritikákról. Hozzátette az idők és a technika változik, és ők nem is ígérték, hogy ugyanaz a Vuk szerepel majd a filmben, hiszen ez egy új történet.

Azért az eredeti „kis vörös” is megjelenik a vásznon, csak már, mint egy cirkuszi állat. A sztori írója is más, – bár „családban marad” – ifjabb Fekete István, aki az Egyesült Államokban él, és Gát elmondása szerint elégedett a mozival, melynek oroszlánrészét éppen itt nálunk, egy debreceni stúdióban készítettek. Annak ellenére, hogy sokan egyenesen a Kis Vuk bojkottjára szólították fel a közönséget, mind a magyarországi nézettség, mind pedig a külföldi visszhangok bíztatóak – legalábbis a rendező-producer szerint. Az azért elgondolkodtató, hogy a legnagyobb nemzetközi internetes mozis adatbázis 100 legrosszabb filmjének listáján az „előkelő” 5. helyet foglalja el az új magyar animációs film.

- F. Á. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában