Helyi közélet

2008.05.20. 12:57

Cannes: A hangulat csak fokozódik

<p>Cannes – Már azt hittem, az Indiana Jonesszal letudtam a tülekedést, és álmomban sem gondoltam volna, hogy ez lehet még rosszabb is. <DIA alt="Filmfesztivál - Cannes II. 2008.05.20." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Felmfesztiv_l___Cannes_II__2008_05_20_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Filmfesztivál - Cannes II. 2008.05.20." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="Filmfesztivál Cannes 2008.05.20." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Filmfesztiv_l_Cannes_2008_05_20_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Filmfesztivál Cannes 2008.05.20." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A hétfői Sangue pazzo (Une Histoire Italienne) díszbemutatóján viszont meglepetésemre az elegáns öltönyökbe és nagyestélyibe öltözött közönség taposta egymást a bejutásért.

A nagy költségvetésű szuperprodukciót hatalmas reklámkampány előzte meg. Az itteni bemutatón is volt felhajtás rendesen, és ez elsősorban a film főszereplőjének, Monica Belluccinak köszönhető. Monicát imádják a franciák, és különösképpen Cannes. Négy esztendeje ő volt a fesztivál háziasszonya, a következő évben pedig a zsűri tagjaként tért vissza. A gyönyörű (mert meg kell adni, közvetlen közelről is csodaszép) olasz dívát a franciák teljesen a magukénak érzik, mivel Monica nemcsak francia színészt (Vincent Cassel) választott férjül magának, de itt is tölti ideje nagy részét, és számos, a színésznő karrierje szempontjából kulcsfontosságú film a francia filmgyártáshoz kapcsolódik. Igazi dívaként vonult be ugyan a bemutatóra, de Monicáról köztudott, hogy mentes a sztárallűröktől, és szívesen jön-megy itt Cannes-ban is testőrök nélkül, így bármikor összefuthat vele az ember a Croisette-en.

A művésznőről lehet jókat írni, a filmről kevésbé. Végtelenül hosszú a történet a fasiszta Olaszország híres-hírhedt színész párosáról, extravagáns életükről, és arról, miként végeztek velük a partizánok. Nem csoda, hogy díszbemutató ide vagy oda, sokan otthagyták a filmet.

Váró Kata Anna

Cannes, 2008. május 20.

Kapcsolódó anyagok:

  • Indiana Jones újra kincset keres
  • Könnyű nyári komédia
  • Egyet a közönségnek, egyet a kritikusoknak…
  • Aktuális, de nem éppen vidám nyitófilm
  • Cannes: Ki gondolná, hogy egykor döcögősen indult…
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában