Helyi közélet

2008.04.05. 07:47

Olvasónk írja: Miért nem volt víz a temetőben?

<p>Több csokor vágott, és egyéb virágot vittem ki, ám a síroknál nagy meglepetéssel tapasztaltam, hogy nem tudok vizet vételezni, mivel a temető területén nem működött egy csap sem. A bejáratnál természetesen nem figyelmeztetett egyetlen felirat sem.</p>

Mivel sajnos elég sok halottunk van már a Debreceni Köztemetőben, március 16-án vasárnap délelőtt elindultam meglátogatni a sírjaikat. Több csokor vágott, és egyéb virágot vittem ki, ám a síroknál nagy meglepetéssel tapasztaltam, hogy nem tudok vizet vételezni, mivel a temető területén nem működött egy csap sem.

A bejáratnál természetesen nem figyelmeztetett egyetlen felirat sem, hogy esetleg ne vágott, hanem száraz virágot vigyünk szeretteink sírjára, mivel víz híján már aznap lekókadnak a nem éppen olcsón vásárolt szép virágok. Szeretném, ha az illetékesek kivizsgálnák ezt a helyzetet, hiszen nem én voltam egyedül, aki bosszankodott, sok idős hozzátartozó járt hasonlóképpen.

Kérem, hogy az illetékesek megnyugtató módon lefolytatott vizsgálatárólkészült eredményről értesítsenek (Az esetet egyébként a panaszkönyvben is rögzítettem.)

Tóth Tiborné, Debrecen

Az illetékes válaszol

Tájékoztatjuk a debreceni temetőlátogatókat, hogy a temetői vízhálózat ellátására szolgáló hidrofor rendszer felújítását követően március 17-én megtörtént a műszaki átadás. Ezt követően március 18-19-én a víztározó medence tisztítását és fertőtlenítését végeztük el.

Ezután 2008. március 20-án nyitottuk ki először ebben az évben a temetői vízhálózatot, azonban a 21-ei hajnali fagy következtében több kifolyó kút ismételten elfagyott, ebből kifolyólag ismételten el kellett zárni a temetői vízhálózatot. A húsvéti ünnepek alatt sem volt víz a temetőben. Előre láthatólag, ha megszűnnek a talaj menti fagyok, akkor ezen a hétvégén megnyitjuk a vízhálózatot.

A temetőben 96 db kifolyócsap van, melyek a -3, -5 fokos hideget nem bírják.

Szeretném továbbá tájékoztatni a lakosságot, hogy a vízhálózat kinyitása időjárásfüggő, melyre a kapuknál elhelyezett figyelmeztető feliratokkal hívjuk fel a Tisztelt Temetőlátogatók figyelmét.

Juhász Judit pr-vezető, AKSD Kft.

  • Temető: Köbméterekkel le, a sírig
  • Temetés, a háttérben boncolással
  • Halottcsere: nem ő volt a koporsóban
  •  A pocsaji temetőben 2008.02.18. Berettyóújfalui temető 2008.02.19.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában