Helyi közélet

2008.03.04. 14:43

Olcsóbb, de macerásabb a parkolás a debreceni mélygarázsokban?

<p>Debrecen - A felszínen háromszáz, a felszín alatt fele annyiba kerül a parkolás, mégis csak a Halközi van kihasználva.Az eddig működő négy mélygarázs mellé az ötödik is megnyílt az új piac alatt, a Dósa nádor téren mégis nagy a káosz.</p>

A megkérdezettek szerint az emberek lustaságuk miatt nem használják ki a praktikusabb és biztonságosabb garázsokat; messze vannak a központtól. A témához a Haon olvasói is hozzászóltak.

Tapasztalatom szerint…

Mélygarázsban parkolok, mert csak annyit fizetek, ameddig használom. Nem marad benne a pénzem és nem is reszketek, hogy lejár. Ám a Halközben nagyon szűk a hely, ha még egy idiótát, nagyméretű kocsit kifogsz szomszédnak.... no comment.

És nemcsak az nem tud beállni, aki béna, hanem tényleg szűk a hely! (koko44 )
– A halközi mélygarázst szűkösnek érzem. Én mindig a Kölcsey alattit használom, mert kényelmes és tágas – mondta Hegyesi Tibor.
A felmerült problémákra Nyikos István, a DKV Zrt. szolgáltatási igazgatója válaszolt:

– A mélygarázsokat nem a DKV Zrt. építtette. A parkolóhelyek nagyságát szabványméretek írják elő, melyeknek megfelel minden debreceni mélygarázs. A Halközi az első volt a városban. A cél, itt minél több parkolóhely kialakítása volt, ezért a legkisebb szabványméretet használták. Könnyebbé tenné a mozgást, ha az autók ellentétes irányban parkolnának.
– Szívesem használnám a mélygarázsokat, de ott nem működik a mobiltelefonos fizetőrendszer. Azt mondják technikai okokból. Nem értem: az űrtechnológia korában kivitelezhetetlen, hogy ha a telefonról kifizetem a számlát, felnyíljon a sorompó?! (okomag)

– Jelenleg szakemberek dolgoznak azon, hogy mobiltelefonról is lehessen fizetni. Remények szerint idén biztosított lesz ez a szolgáltatás is – válaszolt a szakember.

Áldatlan állapot

– A Simonffy egyirányú utcából, kétirányú lett a mélygarázsok miatt. Az autók egymás hegyén-hátán forgolódnak a parkoló bejáratánál, majd eljutnak az álomútra, ez a Kápolnási út. Ajánlom, próbálják ki a gödrös rodeót, amelyet már fél éve úgy felejtettek. (bakony)
Az illetékes beruházó cégtől, Mihala Zoltán elmondta: – A csatornázási munkálatokat követően, a Bajcsy Zsilinszky úton már van, a Kápolnási úton két-három héten belül kerül sor az úgynevezett sávos helyreállításra. Ez már aszfalt burkolatot jelent, de nem a végleges formáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában