Újabb sztorik a vízpartról

2024.04.13. 10:29

Azért van humoruk a hajdú-bihari halőröknek

Megvárták, hogy lepihenjen a tilosban járó pecás, csak ezután bukkantak elő a sötétből. A férfi állami jegyét a helyszínen bevonták. Egy másik nemrég történt esetből rendőrségi ügy lett.

Haon.hu

Újabb pecásokat „vontak ki a forgalomból”

Forrás: illusztráció / MW-archív

Két tilosban járó pecás sztoriját emelte ki a hét esetei közül szombati Facebook-posztjában a vármegyei horgászszervezetek szövetsége. Az első helyszín a Keleti-főcsatorna Hajdúszoboszló és Hajdúszovát közötti szakasza, ahol a bejegyzés szerint egy férfi abban reménykedett, hogy a sötétség miatt megússza az ötbotos harcsázást. Három botot a nádfalba rögzített, majd a szereléket áthúzta a túloldali nádashoz, ami szintén tiltott. Ezek mellett, hogy növelje fogási esélyét, két botot bevetett a csónakjából is.

Amikor pihenésre szánta el magát a csónakjában, a sok szerelés, csalizás után, és kényelmesen elhelyezkedett, a halőrök elkezdték a férfi igazoltatását és számonkérését. Az intézkedés során a szabálysértések miatt a férfi állami jegyét a helyszínen bevonták, vele szemben a halászati felügyelő fog eljárni

–  írták a posztban.

A halőrök orra előtt rakták vissza a varsát a vízbe

A másik eset talán még ennél is képtelenebb. A halőrök Nádudvar térségében végeztek ellenőrzéseket, amikor azt tapasztalták, hogy a Lizinüzemi tó leeresztő csatornájának közterületi szakaszán, az egyik horgászbeállóban egy kötél fut a vízbe. A kötelet kihúzva két varsa került a felszínre.

A megfigyelés során egy üzemi dolgozó jelent meg a varsáknál, azokat kiemelte, hogy megnézze, sikerült-e halat fogni velük, majd visszahelyezte őket a vízbe

– áll a bejegyzésben.

Hozzátették: ennek a víznek nincs halgazdálkodója, így ott a hivatásos halőr eljárhat. A férfi nem rendelkezett kisszerszámos halászengedéllyel, ezért a halőrök rendőri intézkedést kértek. A férfit orvhalászat gyanúja miatt előállították a nádudvari rendőrőrsre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában