Még szép, hogy lebukott

2024.04.03. 08:04

A hétvége sztárja a hajdú-bihari horgász, aki kúszva menekült a halőrök drónja elől – videó is van róla

Tiltott helyen, engedély nélkül horgászott, majd amikor tudatosult benne, hogy tényleg lebukott, elkezdte elengedni a kifogott halakat.

Haon.hu

Hiába kúszott a horgász, a drón kiszúrta

Forrás: Facebook / Hajdú-Horgász Debrecen

Sokan horgásztak a hajdú-bihari vizeken a négynapos hétvégén, erről a vármegyei horgászszervezetek szövetsége Facebook-oldala írt kedden. Posztjuk szerint a legerősebb napoknak a pénteket és a szombatot látták a halőrök, akik szép fogásokkal is találkoztak. A hosszú hétvégén kifogott halak között volt egy óriási csuka is, amely 95 cm-esre nőtt és 7. 30 kg-osra hízott, a példányról fotó és videó is van a bejegyzésben.

Arról is írtak a bejegyzésben, hogy a halőrök a négy nap alatt 238 horgászt ellenőriztek a halőri alkalmazás szerint, és 16 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást horgászokkal szemben. Továbbra is a jogosulatlan horgászat volt a leggyakoribb, de találkoztak több horgászkészséget használóval, fajlagos tilalom alá tartozó hallal, amit a horgász megtartott – tették hozzá, majd megosztották a legemlékezetesebb lebukást is.

Egy pecás tiltott helyen, engedély nélkül horgászott a társával, és a halőri drónt meglátva, a harctéri videókban látottak szerint kúszva próbált elrejtőzni. Majd mikor azt tapasztalta, hogy nem járhat sikerrel, a már a haltartóban lévő halat szabadon engedte, hogy csökkentse a tettének súlyát, majd várta a néhány pillanat múlva már odaérő halőröket.

És ami a legjobb, erről is posztoltak videót.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában