Helyi kék hírek

2024.02.13. 10:14

„Aznap meghalhatott volna” – két évvel ezelőtt vakította meg áldozatát a hencidai rém

Gabriella testvére tudja, hogy a nőből egyszer tanult családanya lesz.

Haon.hu

Lakatos Gabriella, a hencidai rém áldozata

Forrás: BorsOnline

A BorsOnline cikke szerint előbb-utóbb szeretné megtanulni a Braille-írást Lakatos Gabriella, akit szinte napra pontosan két évvel ezelőtt, 2022. február 5-én vakított meg a hencidai rémként ismertté vált Gy. Attila. Ahogy arról a Haon már többször is beszámolt, a férfi egy vita után nagy erővel, puszta kézzel kinyomta Gabriella szemét Kemecsén, a nő emiatt mindkét szemére megvakult. Az ügyben november végén hozott ítéletet a Nyíregyházi Törvényszék.

Az áldozat testvére a lapnak nyilatkozva most elmondta, a nő egyedül nem szívesen mozdul ki otthonról, de a saját házán belül már biztonsággal közlekedik. Róbert – aki mindenben segíti húga életét – ugyan úgy érzi, Gabriella sosem fogja megszokni a fehér bot használatát, de azzal tisztában van, hogy előbb-utóbb meg kell tanulnia a Braille-írás olvasását. Mint mondta, vágyik arra, hogy önálló életet élhessen, és felnevelhesse kislányát.

Már egyre ügyesebben ellátja magát és a hatéves Mirát. Tudom, hogy tanult családanya lesz belőle, én továbbra is minden támogatást megadok neki. Sajnos, egyelőre nagyon rossz a lelkiállapota, ami gátolja abban, hogy tanulni kezdjen. Van rá esély, hogy áprilisban pont kerüljön a megvakítása ügyére. Bízunk benne, hogy Gy. méltó büntetést kap. Ha így lesz, abból mindannyian kellő erőt kapunk

részletezte Róbert, hozzátéve, a február 5. előtti hetekben Gabriella a szokottnál is zaklatottabb volt.

„Sokat gondolkodtam rajta, mit mondjak neki, hogy megnyugtassam. Az adott napon kaptam egy sugallatot, és úgy köszöntöttem: Boldog születésnapot. Valóban úgy gondolom, hogy aznap meghalhatott volna, de a Jóisten megkímélte” – árulta el a nő testvére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában