Ítélet

2023.11.30. 11:17

Ítélet a szemkinyomó ügyében! Nem bűnös emberölés kísérletében a hencidai rém, de így is fegyházba megy

A barátnője szemét kinyomó Gy. Attilát életveszélyt okozó testi sértés és személyi szabadság megsértése miatt fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék.

Haon.hu

Érzelmes pillanatok a tárgyaláson

Forrás: Gazdag Mihály / Kelet-Magyarország

Ahogy arról a haon.hu többször is beszámolt: a hencidai rém, Gy. Attila még 2020-ban ismerkedett meg Lakatos Gabriellával, a kapcsolatuk viharos volt, többször is szakítottak. Gy. Attila 2022. február 5-én azért kereste fel Kemecsén Gabriellát, mert ki szeretett volna békülni vele. 

A ház előtt azonban összeszólalkoztak, a férfi egy üres telekre vonszolta a nőt, aki védekezni próbált, a vádlott azonban puszta kézzel kinyomta mindkét szemgolyóját. A fájdalomtól a nő elájult, Gy. Attila pedig elmenekült a helyszínről, a rendőrök Hencidán fogták el

Csak részben érezte magát bűnösnek a hencidai rém

A kisgyermekes édesanya életét az mentette meg, hogy időben kórházba vitték, de mindkét szemére megvakult. Gy. Attila az előkészítő ülésen azt állította, hogy részben érzi magát bűnösnek, a testi sértést ugyan elismerte, de azt tagadta, hogy meg akarta volna ölni Gabriellát. 

hencida, szemkinyomó rém, tárgyalás, ítélet, ítélethirdetés, emberölési kísérlet, fegyház
Az áldozat is várta az ítélet kihírdetését
Forrás: Gazdag Mihály / Kelet-Magyarország

A vármegyei főügyészség korábban azt indítványozta, hogy a Nyíregyházi Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó emberölés kísérletében mondja ki bűnösnek az erőszakos, többszörös visszaeső Gy. Attilát és ítélje életfogytig tartó szabadságvesztésre azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, míg a vádlott kirendelt védője, dr. Orosz László úgy vélte, a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés miatt kell elítélni.

hencida, szemkinyomó rém, tárgyalás, ítélet, ítélethirdetés, emberölési kísérlet, fegyház
Forrás: Gazdag Mihály / Kelet-Magyarország

A Nyíregyházi Törvényszék csütörtöki döntése értelmében Gy. Attilát életveszélyt okozó testi sértés és személyi szabadság megsértése miatt 20 év fegyházbüntetésre ítélte, a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletében azonban nem találta bűnösnek - számolt be róla a szon.hu

Az ítélet kihirdetését követően Lakatos Gabriella és testvére zokogni, majd kiabálni kezdtek, és elhagyták a tárgyalótermet. Kifelé menet a nő dr. Bartha Andrea törvényszéki bírónak azt kiabálta: "Maga is megáll majd az ítélőbírója előtt". 

A folyosón ezt követően a nő rosszul lett, a mentők kórházba szállították.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában