Beismerte tettét

2023.11.30. 09:20

Ritka tapló módon állt bosszút az exén egy debreceni férfi, bírósági ügy lett belőle

A filmekben gyakran előfordul mindaz, amit a debreceni férfi tett bosszúból a barátnőjével.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A vádirat szerint az elkövető és a sértett 2022 decemberéig élettársi kapcsolatban voltak, majd a nő elköltözött a férfi által használt lakásból. Később kibékültek és még párkapcsolatban voltak, de a sértett nem költözött vissza - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében.

Mint írják, a pár 2023. február végén végleg szakított és megállapodtak abban, hogy a nő mikor viszi el a férfinál maradt holmiját. Amikor a sértett a megbeszélt időpontban megjelent a társasháznál, azt vette észre, hogy a férfi a bútorait, ruhaneműit kitette az utcára egy fa tövébe. Előtte azonban mindent megrongált, több bútort megkarcolt, egy matracot és a nő cipőit kihasította, a háztartási gépeinek vezetékét pedig elvágta.  

Az elkövető a tettével összesen 123 ezer forint kárt okozott, ami teljes egészében megtérült, mert a férfi a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozása során átutalta az összeget a sértett bankszámlájára.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő férfit kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában