Sziréna

2023.11.23. 08:00

Igazoltatás során bukott le a hamis jogsival egy férfi Berettyóújfaluban

Közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki hamis ukrán jogosítványt adott át a rendőröknek egy igazoltatás során.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A vádirat szerint a vádlott július 19-én a délutáni órákban személygépkocsival közlekedett Berettyóújfaluban úgy, hogy jogosítvánnyal soha nem rendelkezett. A férfi rendőri igazoltatására került sor Berettyóújfaluban és ennek keretében a vádlott a nevére kiállított és személyes adatait tartalmazó ukrán honosságú vezetői engedélyt adott át - írja közleményében a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

Az eljárás során megállapítást nyert az, hogy az ukrán honosságú vezetői engedély hamisítvány, normál UV, illetve infravörös megvilágításban egyaránt eltérő képet mutatott az eredetitől, továbbá a szükséges biztonsági elemeket sem tartalmazta.

A vádlottnak tudomása volt arról, hogy az általa felhasznált vezetői engedély hamis.

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és a lefoglalt hamis vezetői engedélyt kobozza el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában