Vádemelés

2023.09.20. 09:29

Olyan jól sikerült a lengyel férfi hamisított engedélye, hogy a létavértesi határőrök már vissza sem adták

Közokirat-hamisítással vádolja a Debreceni Járási Ügyészség azt a lengyel férfit, aki meghamisította járművének műszaki érvényességét.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

A vádirat szerint június 8-án 3 órakor a lengyel állampolgárságú vádlott a nyírábrányi határátkelőhelyen kívánta elhagyni Magyarországot az általa vezetett tehergépjárművel. A jármű műszaki érvényessége azonban több mint három hónappal korábban lejárt, ezért a vádlottat nem engedték át a határon és érvénytelen hatósági engedéllyel közlekedés miatt helyszíni bírságot is kiszabtak vele szemben - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében. 

Mint írják, ezután a vádlott teherautójával Debrecenbe ment, és megállt egy benzinkúton. A férfi beszínezett egy lengyel pénzérmét, amivel körbélyegzőhöz hasonlító lenyomatot készített a járművének forgalmi engedélyébe, majd saját kezével beírta a műszaki érvényesség időpontjához szükséges dátumokat.

pecsét, okirathamisítás, hamisítás, rendőrség, ügyészség
A rendőrség által készített fényképen a meghamisított pecsét látható
Forrás: police.hu

Hozzátették, az elkövető ezután egy másik határátkelőhöz ment, 10 óra 25 perckor Létavértesnél  jelentkezett kilépésre Románia irányába és az ellenőrzéskor átadta az általa hamisított okmányt. A határőr észlelte, hogy a forgalmi engedély pecsétje hamis, ezért a vádlottat előállították, okmányát pedig lefoglalták.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő férfit közokirat-hamisítás bűntettével vádolja. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok tartalma alapján felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a Berettyóújfalui rendőrök által lefoglalt okmányt pedig küldje meg a kiállító lengyel hatóságnak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában